Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διάβημα του έλληνα πρεσβευτή για να απελευθερωθούν οι φωτορεπόρτερ που συνέλαβαν οι δυνάμεις των Σκοπίων

Διάβημα του έλληνα πρεσβευτή για να απελευθερωθούν οι φωτορεπόρτερ που συνέλαβαν οι δυνάμεις των Σκοπίων
Πάνω από 30 φωτορεπόρτερ, ανάμεσά τους και 7-10 Έλληνες, συνέλαβε η αστυνομία της ΠΓΔΜ - Ακολουθούσαν τους πρόσφυγες που περνούσαν τα σύνορα μακριά από το φράκτη
Σε διάβημα φέρεται να έχει προχωρήσει ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ προς τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, με αφορμή τη σύλληψη 30 και πλέον φωτορεπόρτερ από τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων.
Συγκεκριμένα, οι φωτορεπόρτερ, μεταξύ των οποίων και 7-10 έλληνες, συνελήφθησαν γιατί παρακολουθώντας τους εκατοντάδες πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας προς τα Σκόπια σε δύσβατη περιοχή που τελειώνει ο φράκτης, βρέθηκαν και αυτοί σε ξένο έδαφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ελληνικά ΜΜΕ, ο έλληνας πρεσβευτής φέρεται ότι ζητά την απελευθέρωση των φωτορεπόρτερ, χωρίς να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr

Πάνω από 30 φωτορεπόρτερ συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 7 έως 10 Έλληνες.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φωτογράφος του, Γιάννης Κολεσίδης.
Συγκεκριμένα, ο απεσταλμένος του ΑΠΕ, όπως και άλλοι φωτορεπόρτερ διεθνών πρακτορείων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, ακολουθούσαν την πορεία των προσφύγων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνολικά πάνω από 30 είναι οι φωτορεπόρτερ που συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, εκ των οποίων 7 έως 10 είναι Έλληνες.
Οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης.
Όπως μετέδωσε ο Γιάννης Κολεσίδης, οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν, όταν «ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού».
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόι και οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης