Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Δεν έχει επιστραφεί κανένας πρόσφυγας, μην ακούτε τι λένε τα Σκόπια

Βίτσας: Δεν έχει επιστραφεί κανένας πρόσφυγας, μην ακούτε τι λένε τα Σκόπια
Για την ανάγκη εντατικοποίησης της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας - Ζητεί καλύτερη συνεργασία της Τουρκίας
Καυστικός τόσο για το ΝΑΤΟ, όσο και για την Τουρκία εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι ««Θα περιμέναμε πιο γρήγορη έναρξη και ένταση της αποστολής και η Τουρκία θα έπρεπε να έχει συνεργαστεί καλύτερα», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα δουλειά που έχει γίνει».
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «το βασικό θέμα είναι το συμφέρον της Ευρώπης, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών.
Εμείς από τη δική μας πλευρά είμαστε τελείως εντάξει και σε σχέση με την πολιτική συμφωνία και σε σχέση με την αποστολή του ΝΑΤΟ».
Σχετικά με τη διέλευση εκατοντάδων προσφύγων από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «μπορούμε να έχουμε τα ονόματά τους, έχουμε τα πάντα, σχετικά με τους αλληλέγγυους και ΜΚΟ που με ανεύθυνο και εγκληματικό τρόπο παρακίνησαν τους πρόσφυγες».
Μάλιστα, όσον αφορά την επιστροφή των προσφύγων από τις αρχές των Σκοπίων ανέφερε ότι «δεν έχει επιστραφεί κανείς, με την έννοια ότι αυτό χρειάζεται μια διαδικασία που έχει διπλωματικό χαρακτήρα.
Μην ακούτε αυτά που λένε στα Σκόπια».
Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις 17-18 Μαρτίου, ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «κατά τη γνώμη της κυβέρνησης» η συμφωνία θα πρέπει να διακηρύσσει με όλους τους τρόπους ότι «τα κλειστά σύνορα και η Ευρώπη-φρούριο δεν είναι το μέλλον της Ευρώπης».
Και κατέληξε: «Θέλουμε να πιστοποιήσουμε σε επίπεδο Ε.Ε. ότι μονομερείς ενέργειες δεν γίνονται αποδεκτές και έχουν κυρώσεις.
Είναι ένα από τα στοιχεία που θα βάλουμε στη Σύνοδο Κορυφής.
Όλη η συμφωνία θα είναι ένα συνολικό πακέτο, που θα δείξει και το δρόμο στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης