Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετά την Πειραιώς και η Alpha Bank καταγγέλει τα δάνεια του Mega - Διορία μέχρι τις 22/3 να δοθούν απαντήσεις

Μετά την Πειραιώς και η Alpha Bank καταγγέλει τα δάνεια του Mega - Διορία μέχρι τις 22/3 να δοθούν απαντήσεις
Στις 7 Απρίλιου η ΓΣ του Mega με θέμα την ΑΜΚ κατά ποσό 15 έως 25 εκ ευρώ
(upd3)Μετά το εξώδικο που έστειλε η Τρ. Πειραιώς και η Alpha Bank σήμερα με εξώδικη δήλωση της στην εταιρεία Τηλέτυπος και Mega Channel θέτουν διορία έως την ερχόμενη Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016, να απαντήσουν πως θα πληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις, ποιο θα είναι το νέο διοικητικό σχήμα.
Να σημειωθεί ότι η Alpha Bank είναι ο leader στο κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ως η τράπεζα που έχει χορηγήσει τα περισσότερα δάνεια στην εταιρεία Τυλέτυπος - Mega.
Με βάση πληροφορίες αυτό που εξυφαίνεται ως πιθανότητα είναι ότι μετά από παρελκυστική πολιτική και η πλευρά Μπόμπολα, αλλά και η πλευρά Βαρδινογιάννη να συμμετάσχουν τελικά στην αύξηση κεφαλαίου έως 25 εκατ. ευρώ που έχει δρομολογηθεί στη γενική συνέλευση στις 7 Απριλίου.

Από τις 19:38 στις 17 Μαρτίου 2016 το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Δυσάρεστη τροπή λαμβάνουν οι εξελίξεις στο Mega καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα έφτασε στους τρεις βασικούς μετόχους του καναλιού (όμιλοι Ψυχάρη, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη) εξώδικη επιστολή από την Τράπεζα Πειραιώς η οποία ενημέρωσε ότι προχωρά στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει με την Τηλέτυπος.
Η τράπεζα Πειραιώς πάντως ερωτηθείσα δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία για καταγγελία των δανείων.
Η επιστολή προκάλεσε κατά τις ίδιες πληροφορίες έκπληξη δεδομένου ότι η Πειραιώς έχει το μικρότερο κομμάτι από το ομολογιακό δάνειο των 98 εκ ευρώ που έχουν χορηγήσει οι συστημικές τράπεζες στην Τηλέτυπος.
Επίσης, έκπληξη προκλήθηκε από το γεγονός ότι εστάλη επιστολή από την Πειραιώς, ενώ επικεφαλής από την πλευρά των τραπεζών είναι Alpha Bank.
Παράλληλα φαίνεται ότι η καταγγελία των δανείων μπορεί να μπλοκάρει τις απαιτήσεις της ABC Factors που συνδέονται με την εταιρία Άνωση εταιρία του ομίλου Πήγασος (Μπόμπολας).
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες και σήμερα το πρωί Διευθυντικά στελέχη του Mega είχαν επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες, μέσω της Alpha Bank, η οποία τις εκπροσωπεί, προκειμένου να εξασφαλίσουν παράταση του waiver που είχε δοθεί έως τις 29 Φεβρουαρίου υπό την προϋπόθεση της πραγματοποίησης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκ ευρώ η οποία ναυάγησε.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες είχαν ιδιαίτερα επικριτική συμπεριφορά ειδικά έναντι των μετόχων του καναλιού για το γεγονός ότι δεν τοποθέτησαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ούτε 1 ευρώ.
Όμως τα στελέχη του σταθμού δεν ανέμεναν την ενέργεια της τράπεζας Πειραιώς τουλάχιστον σε τόσο σύντομο χρόνο.
Η κίνηση της τράπεζας δημιούργησε ανησυχία σε ορισμένους εκ των μετόχων του καναλιού ακόμα και για τις δικές τους υποχρεώσεις δεδομένης της οικονομικής σχέσης που υφίσταται με το Mega.
Έως αυτή την στιγμή δεν υπήρξε κίνηση από τις υπόλοιπες τράπεζες των οποίων η στάση αναμένεται με ενδιαφέρον. 
Πηγές της διοίκησης του Mega σημείωναν πάντως στο bankingnews ότι η κίνηση της Πειραιώς μπορεί να επιταχύνει εξελίξεις δεδομένου ότι ήδη υπάρχει μέτοχος που φαίνεται ότι προτίθεται να καλύψει ακόμα και το σύνολο της αύξησης και αυτός είναι ο όμιλος Βαρδινογιάννη.
Ο τελευταίος άλλωστε δήλωσε πρόθυμος στην αύξηση των 15 εκ ευρώ να βάλει 10 εκ ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα ορίσει το management  του σταθμού.
Σημειωτέον ότι ανακοινώθηκε από το Mega σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης για την 7 Απριλίου με θέμα την αύξηση κεφαλαίου κατά ποσό 15 έως 25 εκ ευρώ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του bankingnews.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης