Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davutoglu: Δεν θα δεχτούμε καμία πρόταση που μετατρέπει την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή μεταναστών

Davutoglu: Δεν θα δεχτούμε καμία πρόταση που μετατρέπει την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή μεταναστών
«Ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα για την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μετανάστες», είπε ο τούρκος πρωθυπουργός
Την πρόθεσή του να απορρίψει την όποια πρόταση εκτιμήσει ότι μετατρέπει την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή μεταναστών γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ahmet Davutoglu.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο τούρκος πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια στην επίτευξη συμφωνία για το προσφυγικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), εντούτοις ευελπιστεί ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής αύριο, Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες θα είναι θετικό.
«Βλέπουμε ότι υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες εντός της ΕΕ στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων που έχουμε θέσει {η τουρκική κυβέρνηση}», είπε ο Davutoglu σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, προτού επιβιβαστεί στην πτήση για Βρυξέλλες.
«Μιλήσαμε για αυτές τις δυσκολίες με την Merkel {γερμανίδα καγκελάριο} στο τηλέφωνο την περασμένη εβδομάδα, αλλά και με τον Tusk {πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου}, όταν μας επισκέφτηκε στην Άγκυρα», σημείωσε ακόμα.
Ο Davutoglu ευχήθηκε, ακόμα, για ένα καλό αποτέλεσμα τόσο για την Τουρκία, όσο και για Ε.Ε. και τους μετανάστες, ενώ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατέθυνση:
«Δεν θα δεχτούμε καμία πρόταση που μετατρέπει την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή μεταναστών και αυτό να το ξέρουν όλοι».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης