Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απόσταση με τους θεσμούς στο θέμα των κόκκινων δανείων παραδέχεται ο Γ. Σταθάκης - Νέα συνάντηση το Σάββατο 19/3

Απόσταση με τους θεσμούς στο θέμα των κόκκινων δανείων παραδέχεται ο Γ. Σταθάκης - Νέα συνάντηση το Σάββατο 19/3
«Να πωλούνται τα πάντα» ζητούν οι δανειστές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας  
Ότι υπάρχει απόσταση με τους θεσμούς στο θέμα των κόκκινων δανείων παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με το κουαρτέτο των δανειστών.
«Έχουμε απόσταση», δήλωσε συγκεκριμένα, ενώ “κατηγόρησε” τους δανειστές ότι «ζητούν να πωλούνται τα πάντα».
Όπως φαίνεται οι δανειστές έχουν κοινή γραμμή και ζητούν την απελευθέρωση πώλησης των δανείων, με τον υπουργό να διευκρινίζει μόνο ότι «εξαιρούν όμως, ένα μέρος της πρώτης κατοικίας αυτών που προστατεύονται, ενώ συζητάνε και μερικά συνδεδεμένα {πρώτη κατοικία}».
Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Σταθάκη οι θεσμοί εμφανίζονται να προχωρούν σε ορισμένες παραχωρήσεις, χωρίς να είναι γνωστή η φύση αυτήν των παραχωρήσεων, κάτι που διατηρεί την ελπίδα για σύγκλιση και συμφωνία υπαρκτή.
Υπενθυμίζεται ότι, η πρόταση της ελληνικής πλευράς προβλέπει για τρία χρόνια εξαίρεση από την πώληση των στεγαστικών δανείων και όσων δανείων έχουν υποθήκη ή προσημειωμένη την πρώτη κατοικία και την διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων με όρια έως 500.000 ευρώ των επαγγελματιών, με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.
Ο κ. Σταθάκης θα έχει νέα συνάντηση με το κουαρτέτο το Σάββατο 29 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης