Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή σε αναζήτηση … πολιτικών «σωσιβίων»

Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή σε αναζήτηση … πολιτικών «σωσιβίων»
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης διαφθορά και Δικαιοσύνη
Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί η σημερινή «κόντρα» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για την προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά.
Τα προβλήματα και τα ανοιχτά ζητήματα που έχουν μπροστά τους Τσίπρας και Μητσοτάκης καθιστούν τη σημερινή συζήτηση ως μια καλή ευκαιρία για να συσπειρωθούν οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες και να τονωθεί το ηθικό των βουλευτών τους.
Η κυβέρνηση αναζητά διόδους εκτόνωσης μια και τα κορυφαία θέματα – διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αξιολόγηση, προσφυγικό -, δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.
Επιπλέον, η κυβέρνηση επιθυμεί να ξαναβρεί άμεσα το βηματισμό της κατόπιν της κρίσης που ξέσπασε στο εσωτερικό της με αφορμή τη δήλωση Μουζάλα για τη FYROM και τις έντονες αντιδράσεις των ΑΝΕΛ, οι οποίοι επιμένουν στην απομάκρυνση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Άρα για τους κυβερνητικούς εταίρους η σημερινή συζήτηση είναι μια καλή αφορμή όχι μόνο για να επαναβεβαιώσουν τους ισχυρούς «δεσμούς» τους αλλά και για να περάσουν στην αντεπίθεση «βάλλοντας» κατά της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα της ΝΔ.
Άλλωστε για την κυβέρνηση Τσίπρα η «μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς» είναι μια από τις «σημαίες», στις οποίες ποντάρει πολιτικά και επικοινωνιακά για να αντιστρέψει το εις βάρος της αρνητικό κλίμα.
Σε αυτό το πλαίσιο τόσο ο κ.Τσίπρας όσο και ο κ.Καμμένος έχουν προϊδεάσει για νέες αποκαλύψεις και στοιχεία τόσο για τις περίφημες λίστες Μπόργιανς και Lagarde, για το κύκλωμα της παραδημοσιογραφίας όσο και για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του Δημοσίου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Σε αυτήν την επίθεση ο Κ.Μητσοτάκης εκτιμάται ότι θα απαντήσει … με επίθεση.
Ο κ.Μητσοτάκης εκτιμάται ότι θα στηλιτεύσει σε υψηλούς τόνους τα περί παρέμβασης της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη (με αφορμή τις καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατάνη κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου) ενώ από την κριτική του δεν θα λείψουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και στο προσφυγικό.
Χωρίς αμφιβολία ο κ.Μητσοτάκης θα κινηθεί και αυτός σε πολύ υψηλούς τόνους, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να ικανοποιήσει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των βουλευτών, των στελεχών και του ακροατηρίου του.
Άλλωστε δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι η ΝΔ οδεύει σε ένα μήνα στο συνέδριο της και ότι ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ του ανοίγματος στο κέντρο και των δεξιών αντανακλαστικών του κόμματος προκειμένου να μην μετρήσει απώλειες στα δεξιά του.
Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και εκτιμάται ότι εν τέλει θα εξαντληθεί σε εντυπωσιασμούς και «πυροτεχνήματα».
Τα οποία μπορεί να έχουν μια κάποια σημασία για το ηθικό των βουλευτών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ελάχιστα ενδιαφέρουν τους πολίτες.
Οι οποίοι με τη σειρά τους δεν χάνουν ευκαιρία – όπως απέδειξε και η πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco – να υπενθυμίζουν στο πολιτικό προσωπικό της χώρας το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει ακριβώς λόγω αυτής της στάσης και της στρατηγικής τους.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης