Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύσκολη η μάχη για το Brexit – Στο 48% το ποσοστό υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., στο 41% υπέρ της εξόδου

Δύσκολη η μάχη για το Brexit – Στο 48% το ποσοστό υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., στο 41% υπέρ της εξόδου
Μειώνεται η διαφορά μεταξύ όσων τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ και όσων υποστηρίζουν το Brexit
Δύσκολη φαίνεται ότι θα είναι η μάχη για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως καταδεικνύεται και από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων.
Νωρίτερα, σήμερα, δημοσκόπηση της ICM έδινε προβάδισμα στο Brexit με 43%, ενώ σε νέα έρευνα της ComRes για το ITV News, έχει προβάδισμα το στρατόπεδο υπέρ της συμμετοχής στην Ε.Ε. με 48%, αν και έχει υποχωρήσει έναντι αντίστοιχης έρευνας.
Ειδικότερα, στο 48% υποχώρησε το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δημοσκόπηση της ComRes για το ITV News, ενώ στο 41% διαμορφώνεται το ποσοστό όσων είναι υπέρ του Brexit.
Η διαφορά έχει μειωθεί στις 7 ποσοστιαίες μονάδες και όπως σημειώνεται, το ποσοστό του στρατοπέδου υπέρ της παραμονής στο ευρωπαϊκό μπλοκ έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο μέχρι τώρα.
Το ποσοστό των Βρετανών που δηλώνουν αναποφάσιστοι φθάνει το 11%.
Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και έγινε μεταξύ 1.002 Βρετανών ηλικίας άνω των 18 ετών.
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι για έναν στους τρεις Βρετανούς, ο πρωθυπουργός David Cameron είναι ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη επιρροή όσον αφορά την απόφασή τους για το πώς θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ενώ τον ακολουθούν ο Boris Johnson, ο δήμαρχος του Λονδίνου (29%) και ο Jeremy Corbin, ο επικεφαλής των Εργατικών (24%).
Όσον αφορά τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 69% εκτιμά ότι μια έξοδος από το ευρωπαϊκό μπλοκ είναι μεγάλος ή σχετικά ελαφρύς κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία, έναντι του 52% που εκτιμά ότι η παραμονή στην Ε.Ε. αποτελεί μεγάλο/σχετικά ελαφρύ κίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης