Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πρόταση Rajoy στους Σοσιαλιστές για συγκυβέρνηση, αν δεν συμφωνήσουν με το Podemos

Ισπανία: Πρόταση Rajoy στους Σοσιαλιστές για συγκυβέρνηση, αν δεν συμφωνήσουν με το Podemos
Ο εκτελών χρέη προωθυπουργού επέμεινε ότι είναι δυνατόν να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση τον Απρίλιο
Με νέα πρόταση συγκυβέρνησης θα επανέλθει ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, Mariano Rajoy, προς τους Σοσιαλιστές (PSOE) και τον Pedro Sanchez, σε περίπτωση που οι τελευταίοι δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν με τους Podemos (Μπορούμε).
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο «Onda Cero», ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Mariano Rajoy, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, πριν αυτός συναντηθεί με τον ηγέτη των Podemos, Pablo Iglesias, μια συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο.
Όπως είπε, θα περιμένει να γίνει αυτή η συνάντηση και αν το PSOE και οι Podemos δεν καταλήξουν σε συμφωνία, θα προτείνει στον Pedro Sanchez έναν «μεγάλο συνασπισμό».
Αυτό, όπως ανέφερε, θα είναι πιθανόν μόνον αν το PSOE αναιρέσει την αρνητική στάση του για μια συγκυβέρνηση με το Λαϊκό Κόμμα (Partido Popular), όμως εκτίμησε ότι υπάρχει «ένα καλό επιχείρημα, ότι κάθε φορά μένει λιγότερος χρόνος για να προκηρυχθούν εκλογές και ότι ο ίδιος προσπάθησε να σχηματίσει κυβέρνηση, χωρίς επιτυχία».
Έτσι, υπογράμμισε ο Mariano Rajoy, μένει μόνον μια επιλογή, αυτή που έχω προτείνει από την πρώτη μέρα, που σέβεται περισσότερο και το εκλογικό αποτέλεσμα, αυτή που πιστεύω ότι επιθυμεί η πλειονότητα του κόσμου, αλλά και η Ευρώπη».
Μάλιστα, επέμεινε ότι είναι δυνατόν να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση τον Απρίλιο.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης