Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard and Poor's: Υποβάθμισε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές Κίνας και Χονγκ Κονγκ

Standard and Poor's: Υποβάθμισε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές Κίνας και Χονγκ Κονγκ
Η κίνηση αποτελεί ένδειξη πιθανής υποβάθμισης της αξιολόγησης από το ΑΑ- στο ΑΑΑ το επόμενο 6μηνο με 2 χρόνια
Σε υποβάθμιση των προοπτικών Κίνας και Χονγκ Κονγκ από σταθερές σε αρνητικές προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's σήμερα, Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, επικαλούμενος τους αυξανόμενους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς κινδύνους για την πιστοληπτική ικανότητα της κυβέρνησης.
Η κίνηση αποτελεί ένδειξη πιθανής υποβάθμισης και της αξιολόγησης της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ από το ΑΑ- στο ΑΑΑ αντίστοιχα το διάστημα μεταξύ των επόμενων έξι μηνών και 2 ετών.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο οίκος προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα παραμείνει στο 6% ή λίγο παραπάνω στα επόμενα τρία χρόνια, αλλά οριακά κάτω της ανάπτυξης 6,5% που στοχεύει το τελευταίο πενταετές σχέδιο της Κίνας.
Η Standard and Poor's ανέφερε ότι οι κυβερνητικοί και εταιρικοί δείκτες μόχλευσης στην ηπειρωτική Κίνα πιθανόν να επιδεινωθούν και το ποσοστό επενδύσεων, πάνω από 40% του ΑΕΠ, θα μπορούσε να μην είναι βιώσιμο.
«Αυτές οι αναμενόμενες τάσεις θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την αντίσταση της κινεζικής οικονομίας στα σοκ, να περιορίσουν τις επιλογές πολιτικής της κυβέρνησης και να αυξήσουν την πιθανότητα μιας οξύτερης πτώσης του ποσοστού ανάπτυξης», επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης