Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

McKinsey: Επιφυλακτικά για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας τα επιχειρηματικά στελέχη

McKinsey: Επιφυλακτικά για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας τα επιχειρηματικά στελέχη
Η επιβράδυνση στην Κίνα, η γεωπολιτική αστάθεια και η συρρίκνωση του εμπορίου είναι οι βασικότεροι κίνδυνοι για την οικονομία, σύμφωνα με έρευνα της McKinsey   
Επιφυλακτικοί και αβέβαιοι για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζονται οι επικεφαλής των επιχειρήσεων, που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα της McKinsey.
Όπως επισημαίνει η εταιρεία, σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, τα στελέχη των επιχειρήσεων των ανεπτυγμένων χωρών εμφανίζονται εξίσου αρνητικά για τις παγκόσμιες οικονομίες με τα στελέχη των επιχειρήσεων των αναπτυσσόμενων χωρών.
Η αισιοδοξία των στελεχών έχει εξασθενίσει, καθώς μόνο ένα στα πέντε (20%) στελέχη εκτιμούν ότι οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ τον Δεκέμβριο το ποσοστό ανερχόταν σε 35%.



Σημειώνεται ότι ως κυριότεροι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αναδεικνύονται: η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα, η γεωπολιτική αστάθεια και η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου.
Επιπλέον, ως μεγάλες απειλές για την οικονομία καταγράφονται, με βάση την έρευνα, η έντονη οικονομική μεταβλητότητα, η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, οι αλλαγές στις πολιτικές ηγεσίες, καθώς και οι νέες φούσκες στα assets και η μεταβλητότητα στα εμπορεύματα.
Αξίζει να αναφερθεί ακόμα ότι ψηλά στη λίστα εμφανίζονται: ο κίνδυνος εξόδου μιας, ή περισσότερων, χωρών από την Ευρωζώνη και η απειλή της τρομοκρατίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης