Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Την Τετάρτη (6/4) το δημοψήφισμα για τη σύνδεση ΕΕ και Ουκρανίας - Χωρίς βαρύτητα το αποτέλεσμα

Ολλανδία: Την Τετάρτη (6/4) το δημοψήφισμα για τη σύνδεση ΕΕ και Ουκρανίας - Χωρίς βαρύτητα το αποτέλεσμα
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση, η επικράτηση του «όχι» δεν θα την αναγκάσει να προβάλει βέτο
Στις κάλπες θα βρεθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου οι Ολλανδοί σε ένα άνευ λόγου ωστόσο δημοψήφισμα, από το οποίο απλά θα φανεί η θέληση τους ή όχι στην σύνδεση της Ουκρανίας με την Ε.Ε.
Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε εντός του 2015, πρέπει να επικυρωθεί και από τις 28 χώρες - μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.
Η Ολλανδία είναι η μοναδική χώρα, η οποία μέχρι στιγμής, δεν την έχει επικυρώσει.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ωστόσο δεν είναι δεσμευτικό και, κατά συνέπεια, η επικράτηση του «όχι» δεν θα αναγκάσει την ολλανδική κυβέρνηση να προβάλει βέτο στην συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία.
Όμως έχει τη βαρύτητά του στο εσωτερικό καθώς ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα μπορεί να αγνοήσει ένα αρνητικό αποτέλεσμα - ένα μόλις χρόνο πριν από τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές.
Η πολέμιοι της συμφωνίας σύνδεσης Ε.Ε. -Ουκρανίας θεωρούν ότι ωθεί την Ευρώπη σε μία συμμαχία με μία διεφθαρμένη χώρα που χρειάζεται δισεκατομμύρια ευρώ οικονομικής βοήθειας. Παρότι ουσιαστικά πρόκειται για μία συμφωνία εμπορικής συνεργασίας, θεωρούν ότι αποτελεί τον προθάλαμο για μελλοντική ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.
Η απόρριψη της συμφωνίας σύνδεσης από τους ψηφοφόρους ή από την ολλανδική κυβέρνηση, ενδεχομένως να θεωρηθεί νίκη του προέδρου της Ρωσίας, Putin, ο οποίος είναι αντίθετος με την ενίσχυση των σχέσεων του Κιέβου με την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης