Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Υποβαθμίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Ολλανδία ο Poroshenko

Ουκρανία: Υποβαθμίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Ολλανδία ο Poroshenko
«θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση»
Σε υποβάθμιση του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα της Ολλανδίας προχώρησε σήμερα (7/4) ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να κινείται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την καθολική απόρριψη των Ολλανδών ψηφοφόρων.
«Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης μιας σφαιρικής και σε βάθος συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών», υπογράμμισε ο Poroshenko, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στο Τόκιο.
«Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο ουκρανός Πρόεδρος, ο οποίος υποβάθμισε τη σημασία του δημοψηφίσματος, το οποίος είναι μη δεσμευτικό, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα του αναμένει την απόφαση από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Ολλανδίας.
Από την πλευρά της, η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη (6/4) ότι δε μπορεί να αγνοήσει την έκβαση της ψηφοφορίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ώστε να αποφασίσει πώς θα ανταποκριθεί.
Να σημειωθεί ότι η συμφωνία μεταξύ Ουκρανία και Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται προσωρινά σε ισχύ, ωστόσο προκειμένου να έχει πλήρη νομική ισχύ θα πρέπει να επικυρωθεί από όλα τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης, με την Ολλανδία να αποτελεί τη μόνη χώρα που δεν το έχει πράξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης