Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΤΕ: Το τέλος διανυκτέρευσης κινείται στη σφαίρα του παράλογου - Θα σημάνει την καταστροφή του τομέα τουρισμού

ΣΕΤΕ: Το τέλος διανυκτέρευσης κινείται στη σφαίρα του παράλογου - Θα σημάνει την καταστροφή του τομέα τουρισμού
«Ο τομέας του τουρισμού συνεχίζει να πλήττεται και από άλλα μέτρα», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Για την καταστροφή του τουριστικού κλάδου προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σε περίπτωση που εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία.
Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Τουρισμού, κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Έλενα Κουντουρά, ο ΣΕΤΕ υπογραμμίζει πως «το συγκεκριμένο “τέλος” κινείται στη σφαίρα του παραλόγου», ενώ προειδοποιεί πως «αν προστεθεί στο σύνολο των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα του τουρισμού θα σημαίνει αυτόματα την καταστροφή του».
Ο ΣΕΤΕ παρατηρεί, επίσης, πως «ο τομέας του τουρισμού συνεχίζει να πλήττεται και από άλλα μέτρα», ενώ προσθέτει είναι στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «η λογική της επιβολής φόρων είναι η πιο στείρα πολιτική που μπορεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση».
Σημειώνεται ότι με το εν λόγω τέλος διαφωνεί και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.).

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του ΣΕΤΕ:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών σχετικά με τα μέτρα έμμεσης φορολόγησης που η ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται να έχει προτείνει στους δανειστές ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαφωνία μας τόσο σχετικά με την φημολογούμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα καταλύματα της χώρας, όσο και γενικότερα, με την επιβολή οιασδήποτε νέας επιβάρυνσης στο τουριστικό προϊόν.
Το συγκεκριμένο «τέλος» κινείται στη σφαίρα του παράλογου και αν προστεθεί στο σύνολο των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα του τουρισμού θα σημαίνει αυτόματα την καταστροφή του.
Με γνώμονα ότι η τουριστική περίοδος του 2016 έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από ασφυκτικές πιέσεις για το σύνολο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και επειδή, ήδη, σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος – αλλά και οι τουριστικοί οργανισμοί, συνεργάτες του, στη διεθνή τουριστική αγορά - βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και σε σύγχυση σχετικά με τις ως άνω πληροφορίες, παρακαλούμε να τις διαψεύσετε.
Παράλληλα, παρατηρούμε ότι ο τομέας του τουρισμού συνεχίζει να πλήττεται και από άλλα μέτρα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου και του τέλους ταξινόμησης ΙΧ.
Οι συγκεκριμένες αυξήσεις θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια, επιβαρύνσεις και στρεβλώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες του κλάδου της ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και στις μεταφορές, γενικότερα.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι η λογική της επιβολής φόρων είναι η πιο στείρα πολιτική που μπορεί να ακολουθήσει η Κυβέρνηση.
Ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει υποστηρίξει τη χώρα όλα τα χρόνια της κρίσης, δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει.
Αυτή η πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και σε ολέθριες συνέπειες σε όλο το εθνικό οικοδόμημα του ΑΕΠ, της Απασχόλησης, της περιφερειακής ανάπτυξης, στο οποίο ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Α. Ανδρεάδης
Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΤΕ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης