Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουμελιώτης: Αν κλείσει η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των υποχρεώσεων της Ελλάδας

Ρουμελιώτης: Αν κλείσει η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των υποχρεώσεων της Ελλάδας
Τι ανέφερε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης
«Αν κλείσει η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας», ανέφερε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προσθέτοντας πως μετά θα αλλάξει η ατζέντα.
Μιλώντας στην εκπομπή "Επτά" της ΕΡΤ1, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, ο κ. Ρουμελιώτης εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα με αμοιβαίες υποχωρήσεις, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες μειώσεις, ενώ ο ίδιος όπως ανέφερε δεν βλέπει κούρεμα του χρέους, αλλά επιμήκυνση.
 Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά στο να βγει από την ύφεση και μπορεί να παρουσιάσει ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Κάνοντας αναφορά στο διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ P. Thomsen, ο κ. Ρουμελιώτης σημείωσε ότι «ξέρει από εκβιασμούς», αλλά και πως δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα αυτά, αναγνωρίζοντας ότι επηρεάζει τη Lagarde η οποία ως νομικός δεν γνωρίζει οικονομικά και ακολουθεί τη γνώμη οικονομολόγων του Ταμείου.
Ακόμη, ο κ. Ρουμελιώτης χαρακτήρισε τη Velculescu «δεύτερο βιολί» που εκτελεί εντολές, ενώ για το σκάνδαλο Panama Papers σημείωσε πως υπάρχει σε διεθνές επίπεδο διαπλοκή του πολιτικού – οικονομικού και μιντιακού συστήματος.
Εκτίμησε μάλιστα ότι η θέση του Βρετανού πρωθυπουργού Cameron εξασθενίζει ενόψει της μάχης για το δημοψήφισμα στη Βρετανία για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης