Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο, αμφιβολίες για το ρυθμό ανάκαμψης

Ιταλία: Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο, αμφιβολίες για το ρυθμό ανάκαμψης

Η κυβέρνηση του Mateo Renzi, περιέκοψε την περασμένη εβδομάδα τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας αυτή και την επόμενη χρονιά
Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε τον Φεβρουάριο, προκαλώντας ανησυχίες για το ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας. 
Συγκεκριμένα, η παραγωγή υποχώρησε 0,6% από τον Ιανουάριο, και διαμορφώθηκε στο 1,7%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οι εκτιμήσεις 15 αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg έκαναν λόγο για μείωση κατά 0,9% το Φεβρουάριο. Σε ετήσια βάση, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2%.
Η πτώση του Φεβρουαρίου για την παραγωγή ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Ιούνιο του 2015, όταν είχε υποχωρήσει κατά 1%.
Η κυβέρνηση του Mateo Renzi, περιέκοψε την περασμένο εβδομάδα τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας αυτή και την επόμενη χρονιά λόγω της περιορισμένης δυναμικής που υπάρχει στην παγκόσμια ανάπτυξη και στις τιμές του καταναλωτή. Στόχος για το 2016 είναι η αύξηση του ΑΕΠ 1,2% και για το 2017 αύξησε 1,4%, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν 1,6% και για τις δύο χρονιές.
Η ανεργία στη χώρα αυξήθηκε το Φεβρουάριο στο 11,7% από 11,6% τον Ιανουάριο. Μπορεί σε σχέση με το υψηλό του 12,8% που σημείωσε το 2014 να βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα, ωστόσο είναι ακόμη σχεδόν διπλάσια από τα επίπεδα που βρίσκονταν στα μέσα του 2007.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης