Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στις 18 Απριλίου ξανά στην Αθήνα οι πιστωτές – Παραμένουν ανοιχτά τα περισσότερα θέματα

Reuters: Στις 18 Απριλίου ξανά στην Αθήνα οι πιστωτές – Παραμένουν ανοιχτά τα περισσότερα θέματα
Αναβάλλουν την αξιολόγηση μέχρι μετά την εαρινή συνάντηση του ΔΝΤ - Στόχος, η επίτευξη μιας συμφωνίας μέχρι τις 22 Απριλίου
Στην αναβολή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters, στο οποίο σημειώνεται ότι θα επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Απριλίου, μετά την εαρινή συνάντηση του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα.
Στόχος, όπως σημειώνεται, είναι η επίτευξη συμφωνίας μέχρι την 22α Απριλίου, όταν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν, όπως ανέφερε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, επισημαίνει το Reuters, έχει τραβήξει επί μακρόν, κυρίως λόγω των διαφορών μεταξύ των πιστωτών σχετικά με το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2018 και την αντίσταση της Αθήνας στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων.
Όπως σημειώνεται, οι διαφορές μεταξύ των πιστωτών παραμένουν, ενώ σύμφωνα με έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, «θα ήταν καλό να καταλήγαμε σήμερα σε συμφωνία (…) Έχουμε κάνει πολλές υπαναχωρήσεις μέχρι τώρα».
Επίσης, πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις σημειώνει στο πρακτορείο ότι τα περισσότερα θέματα παραμένουν ανοιχτά.
Σημειώνεται ότι μια θετική αξιολόγηση θα απελευθερώσει μέχρι και 5 δισ. ευρώ κεφάλαια για την Αθήνα, χρήματα που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να αποπληρώσει 3,5 δισ/ ευρώ στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ τον Ιούλιο, όπως και απλήρωτους εγχώριους λογαριασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης