Διεθνή

Κομισιόν: Σημαντική η πρόοδος Ελλάδας - θεσμών – Μετά την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Κομισιόν: Σημαντική η πρόοδος Ελλάδας - θεσμών – Μετά την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ η ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν προκειμένου να επιτραπεί στους εκπροσώπους των θεσμών και τις ελληνικές αρχές να συμμετάσχουν στη εαρινή συνεδρίαση του Ταμείου, σημειώνεται
Την εμπιστοσύνη της ότι η τρόικα και οι ελληνικές αρχές θα επιτύχουν μια συμφωνία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας από τη στιγμή που θα επανεκκινήσουν οι συνομιλίες, μετά την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Alexander Winterstein.
Όπως ανέφερε, οι συνομιλίες σταμάτησαν «προκειμένου να επιτραπεί στους εκπροσώπους των δανειστών και στις ελληνικές αρχές να συμμετάσχουν στην εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον» και ότι θα επανεκκινήσουν αμέσως μετά.
«Θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της εαρινής συνεδρίασης με στόχο την κατάληξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Wnterstein.
Σε κάθε περίπτωση, η Κομισιόν τόνισε ότι από τις 2 Απριλίου οι εκπρόσωποι των δανειστών και η Ελλάδα έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο» προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο μέτρων που θα εξυπηρετήσει ως βάση για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι το φόρουμ του ΔΝΤ αποτελεί μια «μοναδική ευκαιρία» για τους πολιτικούς να ανταλλάξουν απόψεις και ότι «δεν υπάρχει τίποτα περίεργο» στο γεγονός ότι τρόικα και ελληνικές αρχές θα παρίστανται σε αυτές τις συναντήσεις.
«Είναι μια καλή ευκαιρία για να μιλήσουν πάνω σε ερωτήματα σε αυτή τη φάση» του προγράμματος, πρόσθεσε ο Winterstein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης