Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Θα εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους πρόσφυγες και τον γενναιόδωρο ελληνικό λαό

Πάπας Φραγκίσκος: Θα εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους πρόσφυγες και τον γενναιόδωρο ελληνικό λαό
Ο πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύριους
Στην επίσκεψή του το προσεχές Σάββατο, 16 Απριλίου, στη Λέσβο, αναφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, ο πάπας Φραγκίσκος.
Όπως ανέφερε, όταν θα ταξιδέψει στο ελληνικό νησί της Λέσβου, θα εκφράσει την «εγγύτητα και την αλληλεγγύη» του στους πρόσφυγες, που τρέπονται σε φυγή από τις χώρες τους που μαστίζονται από πολέμους, αλλά και στον ελληνικό λαό, τον «τόσο γενναιόδωρο στη φιλοξενία του».
Κατά τη διάρκεια γενικού ακροατηρίου, σήμερα, ο πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Jorge Bergoglio, υπενθύμισε ότι θα πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη συνοδευόμενος από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.
Ζήτησε δε από τους παρισταμένους την προσευχή τους γι' αυτό το ταξίδι, όπως είθισται.
«Το Σάββατο θα μεταβώ στο νησί της Λέσβου, από το οποίο, τους περασμένους μήνες, πέρασε πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων.
Θα μεταβώ εκεί με τους αδελφούς μου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για να εκφράσω αλληλεγγύη τόσο στους πρόσφυγες όσο και στους πολίτες της Λέσβου και σε όλον τον ελληνικό λαό, που ήταν τόσο γενναιόδωρος με την υποδοχή που επιφύλαξε.
Ζητώ να με συνοδεύσετε με την προσευχή, επικαλούμενοι τη δύναμη και το φως του Αγίου Πνεύματος και τη μητρική διαμεσολάβηση της Παρθένου Μαρίας», δήλωσε ο ποντίφικας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης