Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις - Να μην προχωρήσουν σε νέα δάνεια οι χώρες της ΕΕ

Handelsblatt: Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις - Να μην προχωρήσουν σε νέα δάνεια οι χώρες της ΕΕ
Το γερμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να ασχοληθεί και πάλι με το ελληνικό ζήτημα
Σχόλιο ερευνητών του γερμανικού ινστιτούτου IFO σχετικά με τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα δημοσιεύει η γερμανική, οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Ειδικότερα, σε κείμενο, υπό τον τίτλο «Ελληνική αδιαθεσία», οι δύο αναλυτές περιγράφουν τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των υπεσχημένων, με αιχμή του δόρατος τις ιδιωτικοποιήσεις και το ασφαλιστικό.
Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως «η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις» και προσθέτουν ότι «θα πρέπει να γίνει σαφές με διαφάνεια, πρώτον, ποια μεταρρύθμιση συμφωνήθηκε και ποια υλοποιήθηκε και, δεύτερον, πόσα χρήματα έχουν δοθεί και πώς χρησιμοποιήθηκαν»
«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στην παροχή νέων δανείων και το γερμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να ασχοληθεί και πάλι με το θέμα», καταλήγουν οι ερευνητές, στο σχόλιό τους.
Για τη θέση του IFO, επί του ζητήματος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, έγραφε και το BankingNews στις 11 Απριλίου σε κείμενο υπό τον τίτλο: «Το IFO επικρίνει την αναβλητικότητα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα - "Αμφίβολη η ικανότητα της κυβέρνησης"»

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης