Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη μπορεί να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση

Bloomberg: Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη μπορεί να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση
Αν και η πτώση που κατέγραψε τον Φεβρουάριο του 2016 οφείλεται εν μέρει σε τεχνικούς λόγους, δεν αποκλείεται επιδείνωση τον Μάρτιο
Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 18 μηνών τον Φεβρουάριο του 2016, χάνοντας μέρος της ανάκαμψης που είχε πετύχει στην αρχή του έτους.
Τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, δείχνουν πτώση της τάξης του 0,8%, μεγαλύτερη από αυτό που προέβλεπαν οικονομολόγοι σε έρευνα του δικτύου νωρίτερα.
Η πτώση αυτή ακολουθεί ένα αναθεωρημένο άλμα της τάξης του 1,9% που κατέγραψε η βιομηχανική ανάπτυξη στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2016, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από το 2010.
Το αμερικανικό δίκτυο υποστηρίζει ότι αν και η τελευταία αυτή πτώση οφείλεται κυρίως σε τεχνικούς λόγους, έρευνες και αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν και επιπλέον δείγματα αδυναμίας στο άμεσο μέλον.
Ο δείκτης ΡΜΙ έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες και η οικονομική εμπιστοσύνη στις 19 χώρες της ευρωζώνης έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο σημείο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.
Οι οικονομολόγοι της Barclays προέβλεψαν σωστά τα αποτελέσματα του Φεβρουαρίου ως προς την βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, αναφέρει το Bloomberg, σε ένα σημείο πριν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία, υποστήριζαν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016 η βιομηχανική ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα κινηθεί πάνω από το 0,4% στο οποίο κινήθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015.
«Παρόλα αυτά, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν, σημείωναν, ότι θα υπάρξει αδυναμία και τον Μάρτιο στη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης και οι δείκτες θα καταγράψουν περαιτέρω πτώση εν μέσω απαιτητικής εξωτερικής ζήτησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης