Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο… αέρα δράσεις του ΕΣΠΑ εξαιτίας των φορολογικών δηλώσεων που δεν υποβάλλονται

Στο… αέρα δράσεις του ΕΣΠΑ εξαιτίας των φορολογικών δηλώσεων που δεν υποβάλλονται
Ο υφυπουργός κ. Αλέξης Χαρίτσης δεν προέβλεψε τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα σημαντικές δράσεις του ΕΣΠΑ να βρίσκονται κυριολεκτικά στο…αέρα
«Χρυσό μετάλλιο» κυβερνητικού σχεδιασμού διεκδικεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υφυπουργός Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης στην προσπάθεια του να τρέξει το ΕΣΠΑ και κάποιες δράσεις του προγράμματος μέσα στον Απρίλιο έβαλε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχής των ενδιαφερόμενων στις δράσεις ήταν και η κατάθεση της φορολογικής δήλωσης των εισοδημάτων του 2015.
Όμως ο αρχικός σχεδιασμός του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη να «ανοίξει» το σύστημα TAXIS από το Φεβρουάριο δεν κατέστη εφικτός καθώς καθυστέρησαν οι θεσμοί να δώσουν έγκριση σε νομοθετικές παρεμβάσεις , στη συνέχεια χάθηκε χρόνος από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής μέχρι να ανοίξει το σύστημα. 
Τελικά TAXIS δέχονταν φορολογικές δηλώσεις από τις 5 Απριλίου αλλά τη ίδια ημέρα το συνδικαλιστικό σωματείο των λογιστών – φοροτεχνικών κάλεσε τα μέλη του να απέχουν από την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα 18 Απριλίου λόγω των ρυθμίσεων που προβλέπει το επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Ο υφυπουργός κ. Αλέξης Χαρίτσης δεν προέβλεψε τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα σημαντικές δράσεις του ΕΣΠΑ να βρίσκονται κυριολεκτικά στο…αέρα.
Στελέχη εταιρειών που παρακολουθούν και τρέχουν στην ουσία τα προγράμματα ΕΣΠΑ κάνουν λόγο για θολό τοπίο στην υλοποίηση των τεσσάρων προγραμμάτων τα οποία έχουν ήδη προκηρυχθεί με σκοπό τη διοχέτευση εκατομμυρίων ευρώ στην πολύπαθη και «λαβωμένη» ελληνική οικονομία. Συνολικά το πρόγραμμα προβλέπει κονδύλια ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Οι δράσεις που… τρέχουν μέσα στον Απρίλιο αφορούν κυρίως νέους πτυχιούχους και άνεργους που πληρώνουν τον… άψογο σχεδιασμό και συντονισμό της κυβέρνησης που στη ουσία «καίει» τις προσδοκίες των νέων που περιμένουν και ελπίζουν.
Οι δράσεις που είναι στα πρόθυρα λήξης της προθεσμίας υποβολών των δικαιολογητικών είναι: Η "Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης" που κλείνει την 15η Απριλίου, δηλαδή πριν τη λήξη της απεργίας των φοροτεχνικών!
Ακολουθεί η "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα" με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 27η Απριλίου.
Είναι προφανές και λογικό, να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής και παραμένει καθολικό αίτημα της αγοράς προς τους υπευθύνους των προγραμμάτων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης