Ουκρανία: Ορίστηκε από το κοινοβούλιο νέος πρωθυπουργός ο Volodymyr Hroisman

Ουκρανία: Ορίστηκε από το κοινοβούλιο νέος πρωθυπουργός ο Volodymyr Hroisman
Ο 38χρονος Hroisman αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ουκρανίας εν μέσω ενός πολύ ευμετάβλητου περιβάλλοντος
Εγκρίθηκε από το ουκρανικό κοινοβούλιο η αντικατάσταση του Arseniy Yatenyuk από τον Volodymyr Hroisman ως πρωθυπουργού της χώρας, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην πολιτική κρίση που απείλησε με πρόωρες εκλογές και έχει διακινδυνεύσει τη ροή δισ. δολαρίων διεθνούς χρηματοδότησης.
Ύστερα από εβδομάδες συσκέψεων μεταξύ των κύριων κομμάτων, ο Volodymyr Hroisman, σύμμαχος του ουκρανού προέδρου Petro Poroshenko ορίστηκε νέος πρωθυπουργός την Πέμπτη, λαμβάνοντας τη στήριξη από την κυβερνητική συμμαχία των κομμάτων των Poroshenko και Yatsenyuk, όπως και ανεξάρτητων βουλευτών που δελεάστηκαν από το μπλοκ του προέδρου ώστε να επιτευχθεί η πλειοψηφία.
Ο 38χρονος Hroisman αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ουκρανίας εν μέσω ενός πολύ ευμετάβλητου περιβάλλοντος, με τις μεταρρυθμίσεις να έχουν μείνει στάσιμες, οδηγώντας αξιωματούχους – κλειδιά σε παραίτηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναστέλλει τη διάσωση 17,5 δισ. δολαρίων.
Παράλληλα, ενώ η οικονομία έχει αρχίσει να θεραπεύεται ύστερα από 18 μήνες ύφεσης, το εθνικό νόμισμα, η γρίβνα, έχει χάσει μέχρι τώρα το 2016 περί το 6% έναντι του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS