Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard and Poor’s: Η έκδοση 15 δισεκ. δολ ομολόγων από την Αργεντινή θα βαθμολογηθεί με Β-

Standard and Poor’s: Η έκδοση 15 δισεκ. δολ ομολόγων από την Αργεντινή θα βαθμολογηθεί με Β-
Μόλις η Αργεντινή κλείσει τις πληγές του 2014 η Stadnard and Poor’s θα ορίσει μια νέα παγκόσμια κλίμακα πιστοληπτικής ικανότητας σε ξένο νόμισμα
Η Αργεντινή σχεδιάζει να εκδώσει παγκόσμια ομόλογα περίπου 15 δις δολαρίων.
Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρώσει η Αργεντινή τους πιστωτές της από την εποχή της χρεοκοπίας του 2001 και για γενικούς σκοπούς χρηματοδότησης.
Η Standard and Poor’s βαθμολογεί στην κλίμακα Β- τα διεθνή ομόλογα της Αργεντινής αν και η βαθμολογία για το χρέος σε ξένο νόμισμα της Αργεντινής παραμένει «SD» (selective default).
Μόλις η Αργεντινή κλείσει τις πληγές του 2014 η Stadnard and Poor’s θα ορίσει μια νέα παγκόσμια κλίμακα πιστοληπτικής ικανότητας σε ξένο νόμισμα με την επιφύλαξη νέας  αξιολόγησης αν τυχόν προκύψουν παρατεταμένες νομικές απειλές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το μέλλον του χρέους
Οι προοπτικές για το pesos της Αργεντινής είναι σταθερές, εξισορροπώντας την πρόσφατη βελτίωση των οικονομικών πολιτικών με τις σημαντικές πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
Στις 15 Απριλίου, του 2016, η Standard & Poor 's βαθμολόγησε με  «Β-» την αξιολόγηση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη έκδοση παγκόσμια ομολόγων της Αργεντινής ύψους 15 δισεκ. δολαρίων.

Λογική

Το Εφετείο των ΗΠΑ δέχθηκε πρόσφατα μια παλαιότερη
απόφαση κατώτερου δικαστηρίου το οποίο έχει άρει διαταγή πληρωμής από την Αργεντινή σε ξένο νόμισμα.
Στη συνέχεια, το Κογκρέσο της Αργεντινής ενέκρινε ένα νέο «Δίκαιο» τον Μάρτιο που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να εκδώσει νέο χρέος να πληρώσει τα funds.
Η πρόσφατη απόφαση του Εφετείου έχει διευκολύνει τις πληρωμές του χρέους της Αργεντινής.
Οι αξιολογήσεις της Standard and Poor’s για την Αργεντινή αντανακλούν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις για την επιτυχή υλοποίηση δύσκολων μέτρων που θα αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές ανισορροπίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού και ενός μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος, στο πλαίσιο μιας πολωμένης κοινωνίας
Έχουν υπάρξει κινήσεις εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων παρ 'όλα αυτά, ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός πιθανόν πάνω από 40%, ενώ το  ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί το 2016.
Περιμένουμε αναφέρει η Standard and Poor’s το ΑΕΠ να συρρικνωθεί 0,5% το 2016 και να αυξηθεί 1,9% το 2017.
Η επιτυχής εφαρμογή της οικονομικής μεταρρύθμισης θα βελτιώσει το κλίμα για επενδύσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Η αύξηση του ΑΕΠ στο + 3,5% το 2018 είναι πιθανή.
Ο πληθωρισμός αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην Αργεντινή
Χρησιμοποιώντας ένα μέσο όρο του πληθωρισμού στην επαρχία του San Luis και στην πόλη του Μπουένος Άιρες, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 29,3% το 2015, ποσοστό υψηλότερο από το
23,9% που δημοσιεύθηκε από την INDEC, την στατιστική υπηρεσία της κυβέρνησης, για το 2015.
 Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί σε 42% το 2016 (πάνω από το στόχο της κεντρικής τράπεζας κατά 20% - 25% από το τέλος του 2016).
Η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο σε σχεδόν
40% και μείωσε την νομισματική βάση για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.
Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί το 2017 προς το 30%.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί σε περίπου 6,3% του ΑΕΠ για το 2015, το μεγαλύτερο έλλειμμα τα τελευταία  20 χρόνια.
Αναμένουμε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να μειωθεί ελαφρώς το 2016 σε περίπου 5,8% του ΑΕΠ.
Το καθαρό χρέος γενικής κυβέρνησης της Αργεντινής θα αυξηθεί σταδιακά στο 52,2% του ΑΕΠ στο τέλος του  2016 από 41% το 2014.
Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μεταβολή του χρέους της γενικής κυβέρνησης με σχεδόν 10,1% του ΑΕΠ το 2016-2018.
Το συνολικό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ανήλθε σε 222,7 δισεκ. δολάρια στα τέλη του Δεκεμβρίου 2015, που ισοδυναμεί με το 54% του ΑΕΠ.
Το 67% του δημόσιου χρέους είναι εκφρασμένο σε ξένο νόμισμα, μια αναλογία που θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω καθώς η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τα δημοσιονομικά ελλείμματα της με εξωτερική χρηματοδότηση.

Άποψη

Η σταθερή προοπτική του τοπικού νομίσματος στηρίζεται στην βελτίωση των οικονομικών πολιτικών και τη σταδιακή σταθεροποίηση της οικονομίας.
Η βαθμολογία σε ξένο νόμισμα θα παραμείνει «SD», μέχρι η Αργεντινή να κλείσει την αθέτηση πληρωμών του 2014.
 Μόλις η Αργεντινή αποπληρώσει αυτές τις ομολογίες, θα επαναξιολογηθεί η γενική πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης