Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Συμβιβαστική λύση ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ για Ελλάδα – Επιπλέον μέτρα για… ώρα ανάγκης

Süddeutsche Zeitung: Συμβιβαστική λύση ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ για Ελλάδα – Επιπλέον μέτρα για… ώρα ανάγκης
Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μόνο αν τα αρχικώς προβλεπόμενα δεν αποδειχθούν αρκετά για να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%
Για την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης μεταξύ Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ για την Ελλάδα, στην Ουάσιγκτον, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», βάσει της οποίας η Αθήνα θα αποφασίσει ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, το οποίο όμως θα είναι σε… αναμονή.
Τα μέτρα αυτά, δηλαδή, θα τεθούν σε ισχύ μόνο αν τα αρχικώς προβλεπόμενα δεν αποδειχθούν αρκετά για να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.
Όπως σημειώνει η «Süddeutsche Zeitung», το ΔΝΤ αρχικώς απέρριπτε ως μη ρεαλιστικά τα αρχικά μέτρα, ζητώντας επιπλέον, όμως στο τέλος υποχώρησε προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μπλοκάρισμα στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.
«Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στην Αθήνα, αυτή την Δευτέρα, προκειμένου να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας», ανέφερε χθες, Κυριακή, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του.
Όπως ανέφερε ο γερμανός υπουργός, η Αθήνα πρέπει να εφαρμόσει ό,τι έχει υποσχεθεί, για να προσθέσει ότι μέχρι τώρα είναι σημαντικά εκτός προγράμματος, αν και έδειξε κατανόηση αναφερόμενος στην δύσκολη κατάσταση στη χώρα λόγω της προσφυγικής κρίσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης