Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προτελευταία στην ΕΕ η Ελλάδα όσον αφορά τις πωλήσεις μέσω Ίντερνετ το 2015

Προτελευταία στην ΕΕ η Ελλάδα όσον αφορά τις πωλήσεις μέσω Ίντερνετ το 2015
Μόλις το 6,17% των ελληνικών επιχειρήσεων έκαναν πωλήσεις
Προτελευταία στην ΕΕ – πάνω μόνο από τη Βουλγαρία – ήταν η Ελλάδα το 2015 όσον αφορά τις πωλήσεις επιχειρήσεων μέσω του Ίντερντετ.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ, μόλις το 6,17% των ελληνικών επιχειρήσεων έκαναν πωλήσεις μέσω του Ίντερνετ το 2015, με τον μέσο κοινοτικό όρο να ανέρχεται στο 16,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Digital Agenda Scoreboard, σε μια εποχή, που τα ψηφιακά εργαλεία εξελίσσονται σε βασικό συστατικό επαγγελματικής επιτυχίας στον επιχειρηματικό κόσμο, η ΕΕ εξακολουθεί να υπολείπεται των διεθνών ανταγωνιστών της στο κανάλι των ηλεκτρονικών πωλήσεων.
Για το έτος 2015, 17 χώρες –μαζί και η Ελλάδα- βρίσκονται κάτω από τον μέσο Κοινοτικό όρο, ενώ μόνο 11 εμφανίζουν επιδόσεις ανώτερες αυτού.
Στον αντίποδα της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, που βρίσκονται στην τελευταία και προτελευταία θέση της κατάταξης, κινούνται η Ιρλανδία, όπου περισσότερες από μία στις τρεις επιχειρήσεις (32,2%) πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω του Διαδικτύου.
Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για το 2015 πέτυχε η Σουηδία, με το 26,3% των σουηδικών επιχειρήσεων να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πωλήσεις, ενώ από πολύ κοντά ακολουθεί η Δανία με 26%.
Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία, Μεγάλη Βρετανία, Κροατία, Πορτογαλία, Λιθουανία και Ολλανδία είναι οι χώρες, οι οποίες εμφάνισαν το 2015 επιδόσεις ανώτερες του μέσου όρου της ΕΕ όσον αφορά τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, ενώ όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές υπολείπονταν του μέσου όρου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης