Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σε ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου από την αγορά προχωρά ο ΕΦΕΤ

tags :
Σε ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου από την αγορά προχωρά ο ΕΦΕΤ
Πρόκειται για προϊόντα τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο, αγνώστου προέλευσης
Στην ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Αναλυτικότερα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ξάνθης καθώς και με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α') που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο, αγνώστου προέλευσης.
Ως παρασκευαστής φέρεται ανύπαρκτο/α φυσικό/ά πρόσωπο/α, κάνοντας χρήση ανύπαρκτου/πλαστού κωδικού τυποποιητικής μονάδας ελαιόλαδου (κωδικός EL), ενώ η επισήμανση των προϊόντων παραπέμπει σε τοπωνύμια γνωστά για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιόλαδου χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Ειδικότερα πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα :

-Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων, με την εμπορική ονομασία "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο" και ημερομηνία λήξης την 31-12-2018, χωρίς να αναγράφεται ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης της μονάδας τυποποίησης EL-40-_ _ _ ενώ διακινήθηκε πλανόδια στην περιοχή Ελευθερούπολης Καβάλας. Ο διακινών το εν λόγω νοθευμένο ελαιόλαδο συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης και κατασχέθηκαν 36 πλαστικές συσκευασίες των 5 λίτρων.



-Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, σε πλαστική συσκευασία του 1 λίτρου, με  εμπορική ονομασία "ΚΤΗΜΑ ΒΗΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ", ημερομηνία ανάλωσης  1-1-2017. Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε από το παντοπωλείο ΑΛΕΜΔΑΡ ΤΖΕΜΗΛ που βρίσκεται στη  ΣΜΙΝΘΗ ΞΑΝΘΗΣ.



-Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, με εμπορική ονομασία "ΑΜΒΡΟΣΙΑ" και  ημερομηνία ανάλωσης 31-12-2017. Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε από το παντοπωλείο ΚΙΟΥΡΤ ΤΖΕΜΙΛΕ που βρίσκεται στη ΜΥΚΗ ΞΑΝΘΗΣ.



www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης