Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Οι ευρωσκεπτικιστές Βρετανοί επιτίθενται στον Obama - «Κράτα τη μύτη σου εκτός υπόθεσης Brexit»

MarketWatch: Οι ευρωσκεπτικιστές Βρετανοί επιτίθενται στον Obama - «Κράτα τη μύτη σου εκτός υπόθεσης Brexit»
Έντονες αντιδράσεις για την παρέμβαση του αμερικανού προέδρου στο δημοψήφισμα - Σε δημοσκόπηση των Financial Times το «μένουμε» έχει το προβάδισμα με 44%, σε σύγκριση με την «φεύγουμε», που πιάνει το 42%
Πώς μπορείτε να στρέψετε ένα μεγάλο κομμάτι του βρετανικού πληθυσμού εναντίον σας;
Απλά αναφέρεται το πιο ευαίσθητο θέμα στην τρέχουσα δημόσια συζήτηση - το δημοψήφισμα για το Brexit, δηλαδή για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποχωρήσει ή όχι από την ΕΕ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama το έμαθε αυτό με το δύσκολο τρόπο την Παρασκευή 22 Απριλίου, όταν ένιωσε την πίεση από την είσοδό του στην αντιδικία, γράφοντας ένα φιλικό άρθρο υπέρ της ΕΕ για το Ηνωμένο Βασίλειο στην καθημερινή βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Υπό τον τίτλο «Σαν φίλος σας, επιτρέψτε μου να πω ότι η Ε.Ε. κάνει τη Βρετανία ακόμα μεγαλύτερη», ο αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τους ψηφοφόρους του Ηνωμένου Βασιλείου να απορρίψουν τις εκκλήσεις να εγκαταλείψει η χώρα την Ε.Ε. και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας «είναι ένα θέμα βαθιά ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ».
Το άρθρο εμφανίστηκε λίγο πριν ο Obama ξεκινήσει την επίσκεψή του στο Λονδίνο, όπου επίσης αναμένεται να εκφράσει τις απόψεις του για το Brexit στον πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron, έναν υπέρμαχο της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.
Τα σχόλιά του έχουν προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου, στον Τύπο και στο Twitter.
Περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αίτηση προς το Κοινοβούλιο ζητώντας να απαγορευθεί στον Obama να αναφερθεί στο Brexit κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Westminster.
Ο Συντηρητικός πολιτικός και δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson, επιτέθηκε κατά του αμερικανού για την ανάμιξη του στις υποθέσεις της Βρετανία.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα The Sun, ο Johnson χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Obama για μία ψήφο υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. «ασυνάρτητη, ασυνεπή και εντελώς υποκριτική».
Επίσης, ήταν τρομακτική η αντίδραση στο Twitter.
Φυσικά, κάποιοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι Βρετανοί ευχαρίστως παρεμβαίνουν στις πολιτικές άλλων χωρών.
Ο εγγονός του Ουίνστον Τσώρτσιλ αντέδρασε επίσης στο άρθρο του Johnson.
Οι δημοσκοπήσεις αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι τα ποσοστά υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αυξηθεί ελαφρώς.
Σε δημοσκόπηση των Financial Times το «μένουμε» έχει το προβάδισμα με 44%, σε σύγκριση με την «φεύγουμε», που πιάνει το 42%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης