Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το πρώτο επισήμως αδειοδοτημένο χρηματιστήριο ψηφιακού νομίσματος bitcoin της Ευρώπης είναι γεγονός

CNBC: Το πρώτο επισήμως αδειοδοτημένο χρηματιστήριο ψηφιακού νομίσματος bitcoin της Ευρώπης είναι γεγονός
Η άδεια λειτουργίας του Bitstamp θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2016, μετά από μια διαδικασία αδειοδότησης που διήρκεσε δύο χρόνια
Το πρώτο επισήμως αδειοδοτημένο χρηματιστήριο ψηφιακού νομίσματος bitcoin απέκτησε η Ευρώπη, μετά την άδεια λειτουργίας που ενέκρινε το Λουξεμβούργο για το χρηματιστήριο bitcoin με την ονομασία «Bitstamp».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, το Bitstamp αποτελεί το πρώτο πλήρως εποπτευόμενο ίδρυμα πληρωμών του κρυπτο-νομίσματος που λειτουργεί σε ευρωπαϊκό έδαφος, με τις προσδοκίες των δημιουργών και των εποπτών του για αύξηση των συναλλαγών του να είναι υψηλές, λόγω του «στρώματος επιπλέον προστασίας» υπό το οποίο θα λειτουργεί το νέο χρηματιστήριο.
Η άδεια λειτουργίας του Bitstamp θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2016, μετά από μια διαδικασία αδειοδότησης που διήρκεσε δύο χρόνια, στα οποία ελέγχθηκαν πολλαπλώς η ασφάλεια και η προστασία των πελατών.
Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, αν και η αδειοδότηση του Bitstamp αναμένεται να αυξήσει σε κάποιο βαθμό την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού προς τις εταιρείες bitcoin, δεν αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά η προσφορά και η ζήτησή του, άρα βραχυπρόθεσμα ούτε και η ίδια η τιμή του ψηφιακού νομίσματος.
Στις ΗΠΑ, η τιμή του bitcoin τη Δευτέρα 25 Απριλίου είχε διαμορφωθεί σε 462,33 δολάρια ΗΠΑ, καταγράφοντας κέρδη 104,46% στους τελευταίους 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης