Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση CCC- για τη ΔΕΗ - Αρνητικό το outlook

Standard & Poor's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση CCC- για τη ΔΕΗ - Αρνητικό το outlook
Το αρνητικό outlook αντανακλά την πιθανότητα υποβάθμισης, σε περίπτωση που η συνεχιζόμενη επιδείνωση της ρευστότητας της ΔΕΗ την οδηγήσει σε χρεοκοπία τους επόμενους μήνες
Τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση CCC- για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή 24 Απριλίου, ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων Standard and Poor’s, διατηρώντας αμετάβλητο το outlook σε «αρνητικό».
Σύμφωνα με τον οίκο, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντικατοπτρίζει τους συνεχιζόμενους κινδύνους ρευστότητας που απορρέουν από τις μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, οι οποίες εκτιμά ότι θα είναι αδύναμες και το 2016, και τη συρρίκνωση των πηγών χρηματοδότησης της ΔΕΗ.
Με δεδομένη τη συνεχή αύξηση των αναγκών για κεφάλαια κίνησης της ΔΕΗ, τις σημαντικές επενδυτικές δεσμεύσεις και τη μεγάλη εξάρτηση από το δοκιμαζόμενο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο αμερικανικός οίκος εκτιμά πως η ρευστότητα της επιχείρησης θα παραμείνει αδύναμη και τους επόμενους μήνες.
Δεδομένης της απουσίας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά, ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα της ΔΕΗ τους προσεχείς μήνες, η S&P διαβλέπει κινδύνους στην αποπληρωμή των ομολόγων της ΔΕΗ το α’ εξάμηνο του 2017.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η συλλογή μετρητών από τη ΔΕΗ παραμένει δύσκολη, καθώς πολλοί
πελάτες είναι απρόθυμοι να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους σε ηλεκτρική ενέργεια.
Εν τω μεταξύ, η ΔΕΗ πρέπει να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες της, κυρίως, δε, το κόστος των καυσίμων, αλλά και τους φόρους, οι οποίοι βασίζονται στα τιμολογημένη έσοδα, έσοδα που δε θα εισπραχθούν.
Το αρνητικό outlook αντανακλά την πιθανότητα υποβάθμισης, σε περίπτωση που η συνεχιζόμενη επιδείνωση της ρευστότητας της ΔΕΗ την οδηγήσει σε χρεοκοπία τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης