Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση - Χρήσιμα τα στοιχεία Eurostat για συμφωνία

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση - Χρήσιμα τα στοιχεία Eurostat για συμφωνία
Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται έτοιμος να συνεχίσει επαφές και συζητήσεις με ομολόγους του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Αισιοδοξία εκφράζουν κυβερνητικές πηγές για την έκβαση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων της Ελλάδος με τους πιστωτές της στο πλαίσιο της εκκρεμούσας πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης, για την οποία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαΐου 2016.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το δεύτερο «κύμα» ανακοινώσεων της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και προϊδεάζουν για ταχύτερη της αναμενόμενης, ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να αξιοποιήσει τα νέα αυτά στοιχεία, για να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν.
Επίσης, αποτιμά θετικά τόσο τις εποικοδομητικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, όσο και την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρεται έτοιμος να συνεχίσει επαφές και συζητήσεις με ομολόγους του αναφορικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για την ελάφρυνση του χρέους, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης