Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αισιόδοξος ο Σκουρλέτης για την πορεία της αξιολόγησης - Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο ΔΝΤ

Αισιόδοξος ο Σκουρλέτης για την πορεία της αξιολόγησης - Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο ΔΝΤ
Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη στάση που τηρεί το ΔΝΤ, το οποίο κατηγόρησε ότι «πάσχει από ακαμψία και ιδεοληψία»
Αισιόδοξος για την τελική έκβαση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδος εμφανίστηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατά τη διάρκεια του έκτακτου Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 9/5.
Για τον Σκουρλέτη, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρόκειται να λειτουργήσει θετικά στην οικονομία και να στείλει ένα γενικότερο μήνυμα αισιοδοξίας.
Ο ίδιος επεσήμανε τις διάφορες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την καλύτερη της αναμενόμενης πορεία της ελληνικής οικονομίας, την οποία επιβεβαιώνουν και τα πρόσφατα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής, Eurostat.
Ο Σκουρλέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον αυτόματο μηχανισμό λήψης «εφεδρικών» μέτρων που απαιτούν οι δανειστές - κυρίως το ΔΝΤ - για τις περιπτώσεις αστοχίας συμφωνηθέντων δημοσιονομικών μέτρων, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνήσει μόνο με την αναφορά ενός δυνητικού μηχανισμού και όχι με συγκεκριμένα, προκαθορισμένα μέτρα.
Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη στάση που τηρεί το ΔΝΤ, το οποίο κατηγόρησε ότι «πάσχει από ακαμψία και ιδεοληψία» και ότι «διακρίνεται από ακραίο νεοφιλελεύθερο δογματισμό και είναι υπερεθνικός οργανισμός που δρα ανεξέλεγκτα» αφού δεν είναι εκλεγμένος δημοκρατικά, οδηγώντας πολλές χώρες σε αδιέξοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης