Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις
Αυτή τη στιγμή αξιολογούνται στην Αθήνα η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ
Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις και εάν δεν τις τηρούσε δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι πληρωμές από τον ESM, υπογράμμισε σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου, ο Hans Jörg Schelling, υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής.
Ο ίδιος επισήμανε πως αυτή τη στιγμή αξιολογούνται στην Αθήνα η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Ως προς το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, συγκεκριμένα, ο αυστριακός υπουργός τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί τα ποσά από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών μέτρων και αυτά τα δύο σημεία αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα βοήθειας του ESM.
Σύμφωνα με τον Schelling προβλήματα ανάμεσα στη χώρα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκύπτουν εξαιτίας της απαίτησης του ΔΝΤ για το ιδιαίτερα λεπτό πολιτικά θέμα της λήψης προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει συγκεκριμένους στόχους.
Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους παραμένει, σημείωσε, επίσης.
Σχολιάζοντας το πόρισμα έκθεσης, η οποία δείχνει πως το 95% της βοήθειας προς την Ελλάδα αξιοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση του χρέους και για την αποπληρωμή των τόκων, ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις χρηματαγορές και ότι όλα τα κρατικά ομόλογά της δεν γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης