Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει το υπ. Παιδείας τα περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων – Παντελώς ανυπόστατο το δημοσίευμα

Διαψεύδει το υπ. Παιδείας τα περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων – Παντελώς ανυπόστατο το δημοσίευμα
Κάνει λόγο για παιχνίδια κιτρινισμού και φτηνής αντιπολίτευσης
Σε διάψευση δημοσιεύματος περί «ξηλώματος» της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων για τις Πανελλήνιες και διορισμών συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή προχώρησε το υπουργείο Παιδείας με σχετική ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας το εντελώς ψευδές.
Ειδικότερα, το υπουργείο χαρακτηρίζει «παντελώς ανυπόστατο» σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» και εκφράζει την απορία του για τη σκοπιμότητα παρόμοιων δημοσιευμάτων δέκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Το υπουργείο τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν και φέτος με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό και προσθέτει ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ορίζεται λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις, τα ονόματα των μελών της δεν ανακοινώνονται και λαμβάνονται ειδικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η μυστικότητα και η αντικειμενικότητα της όλης διαδικασίας.
«Τα μέλη της ΚΕΕ δεν είναι ισόβια. Κάθε χρόνο επιβάλλεται η ανανέωση της σύνθεσής της για προφανείς λόγους. Και φέτος, συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη, που η επιλογή τους υπακούει σε επιστημονικά-εκπαιδευτικά κριτήρια και μόνο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Τέλος, το υπουργείο Παιδείας απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές «να πάψουν να παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και να αφήσουν τις εξετάσεις έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φτηνής αντιπολίτευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης