Ποτάμι: Η κυβέρνηση συνεχίζει την παράδοση του ξηλώματος των επιτυχημένων θεσμών στην Παιδεία

Ποτάμι: Η κυβέρνηση συνεχίζει την παράδοση του ξηλώματος των επιτυχημένων θεσμών στην Παιδεία
«Πολιτική σημαίνει προτεραιότητες», σημειώνει σκωπτικά το Ποτάμι
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση το Ποτάμι σχολιάζει την απόφαση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τα ολοήμερα σχολεία.
«Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 ο κ. Φίλης δήλωνε “Παντού ολοήμερα σχολεία”.
Στις 4 Μαΐου 2016 ο κ. Φίλης αποφασίζει “Πουθενά ολοήμερα σχολεία”», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι και συνεχίζει: «Με την κατάργηση και των δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ (Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος) η κυβέρνηση συνεχίζει την παράδοση του ξηλώματος των επιτυχημένων θεσμών στην Παιδεία.
Μετά το ξήλωμα του θεσμού των Πρότυπων Σχολείων επιτίθεται σε έναν άλλο επιτυχημένο θεσμό της δημόσιας εκπαίδευσης επιδιώκοντας την ισοπέδωση».
Το Ποτάμι επισημαίνει πως η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «λεφτά δεν υπάρχουν για πολυτέλειες», προσθέτοντας «αυτό ας το πει στους χιλιάδες γονείς που είχαν ανασάνει με το θεσμό των ΕΑΕΠ».
«Και επειδή η πολιτική είναι θέμα προτεραιοτήτων, οι 3000 εκπαιδευτικοί που χρειάζονται για τα ολοήμερα σχολεία κοστίζουν όσο τα μισά ενοίκια που δίνει το κράτος ενώ υπάρχουν χιλιάδες κρατικά κτίρια κενά, ή αλλιώς, κοστίζουν το 1/3 από τις μισθολογικές προσαρμογές των Δημοσίων Υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που ψηφίστηκαν πρόσφατα. Είπαμε όμως: πολιτική σημαίνει προτεραιότητες», καταλήγει σκωπτικά το Ποτάμι.

www.bankingnews.gr 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS