Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επτά μετοχές με απόδοση έως +428% σε διάστημα μόλις 4 μηνών – Ποιες δικαιολογούν την άνοδο

Επτά μετοχές με απόδοση έως +428% σε διάστημα μόλις 4 μηνών – Ποιες δικαιολογούν την άνοδο
Οι περισσότερες μετοχές διαπραγματεύονται σε ειδικές κατηγορίες και οι έντονες διακυμάνσεις συνοδευόμενες μάλιστα από πενιχρές συναλλαγές είναι το κύριο χαρακτηριστικό
Αποδόσεις που μαγεύουν προσφέρουν συγκεκριμένες μετοχές από την αρχή του έτους, αλλά δεν μπορούν να αποδοθούν όλες οι περιπτώσεις σε υστέρηση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έπρεπε να καλυφθεί.
Οι περισσότερες μετοχές διαπραγματεύονται σε ειδικές κατηγορίες και οι έντονες διακυμάνσεις συνοδευόμενες μάλιστα από πενιχρές συναλλαγές είναι το κύριο χαρακτηριστικό.
Ακόμα και εκείνες που διαπραγματεύονται στην κύρια αγορά δεν έχουν καλή εμπορευσιμότητα και εύκολα μπορούν να παρουσιάσουν μεγάλα ποσοστά μεταβολής χωρίς όμως να δίνουν δυνατότητες trading ή απεγκλωβισμού παλιών μετόχων.
Πρώτη στον πίνακα των πιο κερδισμένων μετοχών από την αρχή του έτους βρίσκεται η μετοχή της Βαρβαρέσος με άνοδο 428%.
Παρά την άνοδο η αποτίμηση μόλις που ξεπερνά τις 600 χιλ. ευρώ.
Η μετοχή ξεκίνησε τη χρονιά από τα 0,007 ευρώ και με συνολικό όγκο μόλις 3.500 τεμάχια έχει σημειώσει την παραπάνω άνοδο.
Η μετοχή διαπραγματεύεται στην κατηγορία της επιτήρησης και στις περισσότερες συνεδριάσεις του έτους δεν έχει κάνει πράξεις.
Με βάση τα αποτελέσματα του 2015 η καθαρή θέση είναι στα 7,3 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 21,4 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στις 529 χιλ. ευρώ, ενώ στη χρήση είχε πωλήσεις 18,7 εκατ. ευρώ και ζημιές 2,9 εκατ. ευρώ.
Η Αθηνά βρίσκεται στην δεύτερη θέση των ανοδικών μετοχών με συνολική απόδοση 261% και αποτίμηση 17,5 εκατ. ευρώ.
Διαπραγματεύεται στην κατηγορία της χαμηλής διασποράς και από την αρχή του έτους ο συνολικός όγκος ανέρχεται στις 176 χιλ. τεμάχια με τα περισσότερα να έχουν γίνει σε 4 συνεδριάσεις.
Στη χρήση είχε καθαρή θέση 25,7 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις183,6 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 17,6 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 83 εκατ. ευρώ και ζημιές 37,1 εκατ. ευρώ.
Αν βγάλει ακόμα μία χρονιά μεγάλες ζημιές θα αποκτήσει αρνητική καθαρή θέση.
Η ΣΙΔΜΑ έχει καταγράψει άνοδο 227% και διαπραγματεύεται στην κατηγορία της επιτήρησης έχοντας αποτίμηση 3,8 εκατ. ευρώ.
Έχει πραγματοποιήσει συνολικό όγκο 29 χιλ. τεμάχια και σε πολλές συνεδριάσεις δεν έχει κάνει πράξη.
Η εταιρεία έχει αρνητική καθαρή θέση κατά 16 εκατ. ευρώ περίπου και οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 136,6 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν στα 12,2 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις ήταν στα 96,5 εκατ. ευρώ και η ζημιές μειώθηκαν στα 7 εκατ. ευρώ.
Η Pasal με άνοδο 201% από την αρχή του έτους (αποτίμηση 2,7 εκατ. ευρώ), διαπραγματεύεται στην επιτήρηση και έχει πραγματοποιήσει όγκο 450 χιλ. τεμάχια από την αρχή του έτους.
Η καθαρή της θέση είναι αρνητική κατά 16,4 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 132,3 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν μόλις στις 90 χιλιάδες ευρώ, ενώ εμφάνισε ζημιές 24,3 εκατ. ερώ.
Η Μπουτάρης με άνοδο 146% από την αρχή του έτους διαπραγματεύεται στην επιτήρηση και έχει συνολικό όγκο 117 χιλ. τεμάχια.
Η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 2,4 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις είναι στα 47 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα στις 95 χιλ. ευρώ, ενώ εμφάνισε ζημιές 830 χιλ. ευρώ στη χρήση, ήταν όμως μειωμένες έναντι του 2014 και το EBITDA γύρισε θετικό.
Η Fieratex με άνοδο 105% από την αρχή του έτους διαπραγματεύεται στην κύρια αγορά αλλά ο όγκο δεν ξεπερνά τα 33 χιλ. τεμάχια στο διάστημα αυτό.
Η καθαρή θέση ανέρχεται στα 12,8 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις στα 15 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα στις 466 χιλ. ευρώ ενώ η ζημιά ανήλθε στο 1 εκατ. ευρώ.
Με κεφαλαιοποίηση 1,88 εκατ. ευρώ μάλλον έχει προεξοφλήσει η αγορά χειρότερα σενάρια από αυτά που βιώνει η εταιρεία.
Τέλος η Λεβεντέρης έχει καταγράψει άνοδο 102% και διαπραγματεύεται στην κύρια αγορά αλλά ο συνολικό όγκος δεν ξεπερνά τις 24 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 3,2 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση είναι στα 8,5 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις μόλις στα 2,3 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα στις 19 χιλ. ευρώ και η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 740 χιλ. ευρώ με τζίρο μόλις 1,9 εκατ. ευρώ.

Pinakas


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης