Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bill Gross και Mohamed El-Erian προειδοποιούν τους επενδυτές να μην αποκλείουν μία αύξηση από τη Fed τον Ιούνιο

Bill Gross και Mohamed El-Erian προειδοποιούν τους επενδυτές να μην αποκλείουν μία αύξηση από τη Fed τον Ιούνιο
Οι μισθοί αυξάνονται, οπότε μην αποκλείετε μία κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας - Δύο αυξήσεις βλέπουν οι El-Erian, Kiesel, Dudley
Τρεις από τους πιο σημαντικούς επενδυτές ομολόγων στον κόσμο λένε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξακολουθεί να διατηρεί μία πορεία προς αύξηση επιτοκίων φέτος, μια κίνηση η οποία σύμφωνα με τον επικεφαλής της Fed Νέας Υόρκης μπορεί να συμβεί δύο φορές, ακόμη και μετά τη μικρότερη του αναμενομένου αύξηση των θέσεων εργασίας τον Απρίλιο.
Από τη μεριά του, γνωστός μεγαλοεπενδυτής Bill Gross, πρώην διευθυντής του μεγαλύτερου fund ομολόγων Pimco, δήλωσε ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής μπορεί να προχωρήσουν σε κάποια κίνηση κατά την επόμενη συνεδρίασή τους, τον Ιούνιο.
Ο γνωστός αναλυτής, Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz SE και αρθρογράφος του Bloomberg, είπε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε δύο αυξήσεις φέτος.
Τέλος, ο Mark Kiesel της Pacific Investment Management και ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, William Dudley, συμφώνησαν με αυτό το τελευταίο σχόλιο.



Ειδικότερα, ο Gross και οι υπόλοιποι προειδοποιούν τους επενδυτές να μην αποκλείσουν κάποια αύξηση επιτοκίων από τη Fed, μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 160.000 τον περασμένο μήνα, λιγότερο από τις 200.000 θέσεις που προβλεπόταν σε έρευνα του Bloomberg.
Η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, εξετάζει επίσης τα κέρδη των εταιρειών, τα οποία αυξήθηκαν 2,5% έναντι του προηγούμενου έτους, περισσότερο από τις προβλέψεις. Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων, σύμφωνα με Gross, είναι υπερβολικά χαμηλές.
«Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι ο Ιούνιος έχει αποκλειστεί (σ.σ. για μία αύξηση επιτοκίων)», δήλωσε ο Gross, πρώην επικεφαλής της Pimco και που τώρα διευθύνει την Janus Global Unconstrained Bond Fund, μιλώντας στο Bloomberg την Παρασκευή 6 Μαΐου.
Από το 2,5% που βρίσκονται, μπορούν να κινηθούν μόνο προς τα πάνω.



Ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, William Dudley, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times, την Παρασκευή 6 Μαΐου, ότι είναι λογικό να περιμένουμε δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος.
Οι σχετικά ήρεμες χρηματοπιστωτικές αγορές και το ασθενέστερο δολάριο θα καταστήσουν ευκολότερο για τους φορείς χάραξης πολιτικής να ενεργήσουν, δήλωσε από την πλευρά του ο Mohamed El-Erian στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Νομίζω ότι θα έχουμε τουλάχιστον 1 κίνηση, ενώ θα μπορούσαν να υπάρξουν και δύο αυξήσεις φέτος», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης