Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Στο 2,2% η ανάπτυξη φέτος - Στο 2,5% για την τριετία 2017-2019

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Στο 2,2% η ανάπτυξη φέτος - Στο 2,5% για την τριετία 2017-2019
Η πραγματική οικονομία ανακάμπτει και οι προσπάθειες και θυσίες των συμπολιτών μας αποδίδουν, τονίζει ο κύπριος υπουργός Οικονομικών
Ανάπτυξη της οικονομίας με ρυθμό 2,2% για φέτος και 2,5% για την επόμενη τριετία προβλέπει το Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2017-2019 που ενέκρινε σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.
Από την πλευρά του, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε ότι οι προβλέψεις είναι απόλυτα εφικτές, όπως αποδεικνύουν και οι ανακοινώσεις της Eurostat για ρυθμό ανάπτυξης 2,7% στο α' τρίμηνο του 2016.
«Η πραγματική οικονομία ανακάμπτει, οι προσπάθειες και θυσίες των συμπολιτών μας αποδίδουν και πρέπει βεβαίως να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να εδραιώσουμε αυτή τη θετική προοπτική και είναι σημαντικό να λεχθεί πως όλοι οι επιμέρους δείκτες, των επενδύσεων και της κατανάλωσης, καταγράφουν σημαντική αύξηση», σημείωσε.
Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι δαπάνες για το 2017 προβλέπεται να ανέλθουν στα 6,1 δισ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 100 εκατ.
Πρόσθεσε δε ότι με την επιτάχυνση της ανάπτυξης και κατά συνέπεια με τα αυξημένα έσοδα, σε συνδυασμό με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, θα επιστρέφονται οι επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως οριστικοποιήθηκε η κατάργηση της έκτακτης κλιμακωτής εισφοράς που επιβάλλεται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από το 2011 και λήγει στα τέλη του 2016, μια ελάφρυνση ύψους 80 περίπου εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης