Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Telegraph: Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις Johnson ότι η ΕΕ είναι όπως η ναζιστική κατοχή του Χίτλερ

Sunday Telegraph: Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις Johnson ότι η  ΕΕ είναι όπως η ναζιστική κατοχή του Χίτλερ
Kαι ο Χίτλερ ήθελε να ενώσει την Ευρώπη και να καταργήσει σύνορα και έθνη, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση 
Κλιμακώνει τη σκληρή του στάση υπέρ του Brexit ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το κρίσιμο για τη Βρετανία και την ΕΕ δημοψήφισμα.
Σε συνέντευξη του στη βρετανική  Sunday Telegraph, παραλλήλισε την ΕΕ με τη ναζιστική κατοχή του Χίτλερ λέγοντας ότι «και ο Χίτλερ ήθελε να ενώσει την Ευρώπη και να καταργήσει σύνορα και έθνη, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν υπολόγισε ωστόσο, ότι οποιαδήποτε Ένωση είχε και έχει ένα εσωτερικό πρόβλημα.
Δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σεβασμό των λαών, γεγονός που προκαλεί ένα τεράστιο κενό δημοκρατίας».
Η δηλωσή του αυτή εξόργισε την πρώην υπουργό Εργασίας επί κυβερνήσεων Blairκαι Brown, YvetCouper, η οποία αποκάλεσε τον Johnson «ξεδιάντροπο οπορτουνιστή» και «κυνικό πολιτικό», ο οποίος είναι έτοιμος να καταστρέψει την πατρίδα του, προκειμένου να αναρριχηθεί στην ηγεσία των Συντηρητικών.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός David Cameron, μιλώντας σε εκδήλωση της φιλοευρωπαϊκής καμπάνιας «Stronger in Europe» στην Οξφόρδη, προειδοποίησε ότι μία αποχώρηση από την ΕΕ, εκτός όλων των οικονομικών μειονεκτημάτων που έχουν επισημανθεί από διεθνείς ηγέτες, ινστιτούτα, οργανισμούς, αλλά και την Τράπεζα της Αγγλίας, θα σημάνει ματαίωση όλων των μεγάλων έργων οδικής και σιδηροδρομικής υποδομής και θα πλήξει καίρια τον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας που ωφελείται τα μέγιστα από τα κοινοτικά κονδύλια.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Jeremy Corbin, μιλώντας σε εκδήλωση στο Λονδίνο, κάλεσε όλους τους νέους να κινητοποιηθούν, να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους έως την 7η Ιουνίου και να ψηφίσουν «ΝΑΙ» στην Ευρώπη, επειδή στο δημοψήφισμα αυτό κρίνεται ειδικά το δικό τους μέλλον.
Και ενώ οι δημοσκοπήσεις έως τώρα δείχνουν μικρή διαφορά, μόλις 3%, υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, το δημοσκοπικό βαρόμετρο είναι εντελώς διαφορετικό.
Στα γραφεία στοιχημάτων οι 100 λίρες υπέρ του «ΝΑΙ» έχουν απόδοση 30, ενώ οι 100 υπέρ του «ΟΧΙ» έχουν απόδοση 250.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης