Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης (υφ. Οικονομίας): Πλήρη απορρόφηση του ΕΣΠΑ από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένει η κυβέρνηση

Χαρίτσης (υφ. Οικονομίας): Πλήρη απορρόφηση του ΕΣΠΑ από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένει η κυβέρνηση
Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες σταθερότητας και θετικών προσδοκιών για την οικονομία, σημειώνει
Την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στη βουλευτή της Ν.Δ., Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «φαίνεται ότι ο τομέας του ΕΣΠΑ δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης για τη Ν.Δ., φαίνεται ότι δεν έχουν χορτάσει διαψεύσεις και θέλουν κι άλλες.
»Αφού προέβλεπαν καταστροφή στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και διαψεύσθηκαν (1η η Ελλάδα στην απορρόφηση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, πλήρης εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το 2015 - 6,4 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία), ανακαλύπτουν τώρα ότι κινδυνεύει η απορρόφηση 300 εκατ. ευρώ που απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων», σημείωσε.
Παράλληλα, τόνισε: «Υπενθυμίζουμε στους όψιμους υποστηρικτές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ότι τον Ιανουάριο του 2015 το σχετικό ποσό που είχαν αφήσει αναπορρόφητο ξεπερνούσε κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ και τους πληροφορούμε ότι η κυβέρνηση, αφού αναδιάταξε τα επιμέρους κονδύλια, αναμένει την πλήρη απορρόφησή τους από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το προσεχές διάστημα».
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «σχεδιάζουμε τη νέα γενιά μέσων χρηματοοικονομικής τεχνικής του ΕΣΠΑ 2014-2020. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργούνται πλέον οι κατάλληλες συνθήκες σταθερότητας και θετικών προσδοκιών για την ελληνική οικονομία, που θα επιτρέψουν στα παλιά και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία να εκπληρώσουν το σκοπό τους, δηλαδή να προσφέρουν την αναγκαία ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης