Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Προ των πυλών η κατάρρευση των μετοχών - Μόνο στήριγμα οι επαναγορές

Phoenix Capital: Προ των πυλών η κατάρρευση των μετοχών - Μόνο στήριγμα οι επαναγορές
Σε «δανεικό χρόνο» οι μετοχές, σύμφωνα με την Phoenix Capital
Η κατάρρευση των μετοχών είναι προ των πυλών, αφού και το τελευταίο στήριγμα υποχωρεί, επισημαίνει στην τελευταία της έκθεση η ανεξάρτητη εταιρεία επενδυτικών μελετών Phoenix Capital.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει οι μετοχές «τρέχουν σε δανεικό χρόνο», με μόνο ανοδικό καταλύτη τα προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών των μεγάλων επιχειρήσεων.
Με τους θεσμικούς επενδυτές να είναι πωλητές εδώ και 15 εβδομάδες και τους ιδιώτες επενδυτές να αποεπενδύουν από τις μετοχές, μόνο οι εταιρικές επαναγορές ασκούσαν ανοδική ώθηση στις μετοχές, τονίζει ειδικότερα, καθιστώντας σαφές πως αυτό αναμένεται να τελειώσει.
«Οι προγραμματισμένες επαναγορές έχουν υποχωρήσει κατά 34% το α’ τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009», υπογραμμίζει.



Παράλληλα, η Phoenix Capital τονίζει ότι αυτό δε σημαίνει ότι οι επαναγορές θα σταματήσουν απότομα, καθώς ένας μεγάλος αριθμός προγραμμάτων ανακοινώθηκε το 2015 και υλοποιείται φέτος.
Ωστόσο, σημειώνει, ακόμα, πως, πολλές φορές, προγράμματα που ανακοινώνονται δεν υλοποιούνται τελικά.
Επισημαίνει, δε, πως την ίδια ώρα τα εταιρικά κέρδη καταρρέουν και οι μετοχές παραμένουν, εν πολλοίς, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με την Phoenix Capital αυτό σημαίνει ότι είτε τα εταιρικά κέρδη θα πρέπει να… εκτοξευτούν, είτε οι μετοχές να υποχωρήσουν κατά τουλάχιστον 20%.
«Όλο αυτό το χάος μοιάζει με τα τέλη του 2007/τις αρχές του 2018», προειδοποιεί η εταιρεία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης