Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Επιβεβαίωση της κορυφαίας πιστοληπτικής αξιολόγησης «AAA/A-1+» της Ολλανδίας

S&P: Επιβεβαίωση της κορυφαίας πιστοληπτικής αξιολόγησης «AAA/A-1+» της Ολλανδίας
Ο S&P χαρακτηρίζει ολλανδική οικονομία μία από τις περισσότερο ανοιχτές οικονομίες στον πλανήτη
Τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ολλανδίας στο κορυφαίο κλιμάκιο «AAA/A-1+» - σε ευρώ και συνάλλαγμα - με σταθερή προοπτική επαναξιολόγησης, επιβεβαίωσε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P), με την επισήμανση ότι η χώρα ωφελείται από μια ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη.
Σύμφωνα με τον S&P, η Ολλανδία συνεχίζει να πραγματοποιεί υψηλά πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών, αλλά και βελτιώσεις στη δημοσιονομική της κατάσταση.
Αιτιολογώντας την απόφασή του να συνεχίζει να αξιολογεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ολλανδική οικονομία, ο S&P αναφέρει, ότι την θεωρεί «εύπορη, διαφοροποιημένη, ανοιχτή και ανταγωνιστική», μεταξύ άλλων με βάση το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημά της και το μακρύ επιτυχημένο ιστορικό της με συνετές και ευέλικτες μακρο-οικονομικές πολιτικές, που αντικατοπτρίζονται μεταξύ άλλων στην βελτιούμενη δημοσιονομική θέση της χώρας.
Δυνητικό κίνδυνο υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ολλανδίας αποτελεί το υψηλό ιδιωτικό χρέος, ιδιαίτερα των νοικοκυριών.
Ο S&P χαρακτηρίζει ολλανδική οικονομία μία από τις περισσότερο ανοιχτές οικονομίες στον πλανήτη - με ιδιαίτερα μεγάλη έκθεση στη Γερμανία, στη Βρετανία, στη Γαλλία και στο Βέλγιο - με βάση τις υψηλές εισορές τρεχουσών συναλλαγών της, που ανέρχονται στο 117% του ΑΕΠ της.
Η Ολλανδία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,7% το 2016 και με ετήσιο ρυθμό 2% την περίοδο 2017-2019.
Βελτίωση σε 6,5% εκτιμάται ότι θα καταγράψει η ανεργία της, από 6,9% το 2015.
Η Ολλανδία εφέτος εφαρμόζει μειώσεις φόρου εισοδήματος αξίας 5 δισ. ευρώ, που αναμένεται να ενισχύσουν την κατανάλωση στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης