Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φρένο» στη μισθολογική ωρίμανση των ειδικών μισθολογίων βάζει η κυβέρνηση με τροπολογία - «Ρήγμα» με Καμμένο

«Φρένο» στη μισθολογική ωρίμανση των ειδικών μισθολογίων βάζει η κυβέρνηση με τροπολογία - «Ρήγμα» με Καμμένο
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, ζητά από το ΥΠΟΙΚ να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολόγια των ενστόλων
Φρένο στην μισθολογική ωρίμανση των ειδικών μισθολογίων βάζει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, την ώρα που ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣΤΕ για τα μισθολόγια των ενστόλων.
Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο, προβλέπεται «από 1-1-2017 και μέχρι 31-12-2018 η αναστολή κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια».
Σύμφωνα μάλιστα με την αιτιολογική έκθεση, οι «διατάξεις κρίνονται αναγκαίες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διέτη (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Όπως, δε, αναφέρεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου κράτους, από την προτεινόμενη ρύθμιση επέρχεται εξοικονόμηση δαπάνης για τον προϋπολογισμό που φτάνει τα 118 εκατ. ευρώ για τα έτη 2017 και 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης