Τελευταία Νέα
Οικονομία

Oettinger (Κομισιόν): Θα δεχόμουν να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο ως τεχνικός σύμβουλος

Oettinger (Κομισιόν): Θα δεχόμουν να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο ως τεχνικός σύμβουλος
«Δε μπορούμε να μεταθέτουμε την αποπληρωμή των χρεών στην εποχή των εγγονιών μας», υποστήριξε ο ευρωπαίος επίτροπος
Η τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι σημαντικότερη από το φρέσκο χρήμα που αυτό μπορεί να προσφέρει, υποστήριξε ο ευρωπαίος επίτροπος για την Ψηφιακή Αγορά Günther Oettinger, καθιστώντας σαφές ότι θα δεχόταν να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς απαραιτήτως να δώσει νέο χρήμα.
Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός εμφανίστηκε διατεθειμένος, εφόσον χρειαστεί, να δεχτεί την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο ως τεχνικού συμβούλου.
Ερωτηθείς, δε, αν θα επαρκούσε η τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς οικονομική συνεισφορά, ο γερμανός επίτροπος απάντησε καταφατικά: «Σε περίπτωση ανάγκης θα δεχόμουν το ΔΝΤ να παραμείνει μέρος του προγράμματος στη βάση των υπαρχουσών οικονομικών δεσμεύσεων, αλλά χωρίς απαραιτήτως να δώσει νέο χρήμα. Η τεχνογνωσία του ΔΝΤ είναι σημαντικότερη από το φρέσκο χρήμα που θα φέρει».
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις αξιώσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο γερμανός αξιωματούχος επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δε θα προσέφερε πλεονεκτήματα στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε: «Μπορώ να κατανοήσω ότι το ΔΝΤ αμφιβάλλει αν η χώρα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμα τα χρέη της.
Καθώς, όμως, οι Έλληνες έχουν σε αυτήν την δεκαετία απαλλαγεί από όλες τις πληρωμές τοκοχρεολυσίων, οι ελαφρύνσεις χρέους δεν θα φέρουν στη χώρα για την ώρα κανένα πλεονέκτημα».
«Για μένα ισχύει: “Δεν μπορούμε να μεταθέτουμε την αποπληρωμή των χρεών στην εποχή των εγγονιών μας”», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης