Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (Ισπανία): Υπόσχεται στις Βρυξέλλες περισσότερη οικονομική προσαρμογή αν κερδίσει τις εκλογές της 26ης Ιουνίου

Rajoy (Ισπανία): Υπόσχεται στις Βρυξέλλες περισσότερη οικονομική προσαρμογή αν κερδίσει τις εκλογές της 26ης Ιουνίου
Αν υπάρξει νέα κυβέρνηση, είμαστε διατεθειμένοι να υιοθετήσουμε νέα μέτρα, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν
Στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που κατέβαλλε για την ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας η κυβέρνησή του αναφέρεται σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος και εκτελών χρέη πρωθυπουργού στην Ισπανία, Mariano Rajoy, ενώ υπόσχεται τη μείωση του ελλείμματος σε ένα δύσκολο πολιτικό περιβάλλον.
Ο Rajoy υπόσχεται επιπλέον περικοπές, σημειώνοντας ότι «στο δεύτερο ήμισυ του έτους και σε περίπτωση που υπάρξει νέα κυβέρνηση, είμαστε διατεθειμένοι να υιοθετήσουμε νέα μέτρα».
Στην τετρασέλιδη επιστολή του, ο Rajoy παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες ζητούν περικοπές περί τα 8 δισ. ευρώ, φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει στο μέλλον σε μείωση φόρων.
Παράλληλα, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού αναφέρεται στο έλλειμμα της χώρας, μετά την περίοδο χάριτος που έδωσαν οι Βρυξέλλες στη χώρα τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές της 26ης Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι ένα πρόστιμο θα ήταν παράδοξο για μια χώρα που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο σε πολλαπλά περιβάλλοντα της οικονομικής πολιτικής.
Όπως αναφέρει, δεν θα ήταν ένα καλό προηγούμενο να λάβει πρόστιμο μια χώρα που προχωρά στη μεταρρύθμιση της οικονομίας της μαζί με άλλες που δεν κάνουν τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης