Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτορείο Tass: Στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία στην ενέργεια επιδιώκει η Ουγγαρία, αντίθετα από τα σχέδια της ΕΕ

Πρακτορείο Tass: Στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία στην ενέργεια επιδιώκει η Ουγγαρία, αντίθετα από τα σχέδια της ΕΕ
Από τη Ρωσία προέρχονται ήδη περίπου το 75% του πετρελαίου και το 66% του φυσικού αερίου που καταναλώνει η Ουγγαρία
Το ενδιαφέρον της Ουγγαρίας να σφυρηλατήσει ακόμα στενότερους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία - την ίδια στιγμή που η Ε.Ε. επενδύει σε ενεργειακές οδούς που παρακάμπτουν τη Ρωσία - αποκάλυψε με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass, ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρει, ότι η Βουδαπέστη συνεχίζει να ενδιαφέρεται για στενότερη ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, παρά την ακύρωση πραγματοποίησης του αγωγού South Stream.
Συγκεκριμένα, η Ουγγαρία φέρεται να επιδιώκει να διευρύνει τη συνεργασία της με τη Ρωσία, ως εναλλακτικό πάροχο υδρογονανθράκων.
Η ρωσική ανακοίνωση έρχεται δύο μόλις ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας στην Ουγγαρία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergey Lavrov, στις 25 Μαΐου 2016.
Από τη Ρωσία προέρχονται ήδη περίπου το 75% του πετρελαίου και το 66% του φυσικού αερίου που καταναλώνει η Ουγγαρία, της οποίας η πετρελαϊκή εταιρεία MOL συμμετέχει σε παραγωγή πετρελαίου στις ρωσικές περιοχές Tomsk, Orenburg και Samara.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης