Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Η πτήση της EgyptAir ήταν εντάξει όταν μπήκε στο FIR Αιγύπτου – Άγνωστα τα αίτια της πτώσης

Αίγυπτος: Η πτήση της EgyptAir ήταν εντάξει όταν μπήκε στο FIR Αιγύπτου – Άγνωστα τα αίτια της πτώσης
Διαψεύδεται η ελληνική εκδοχή ότι το αεροπλάνο έχασε υψόμετρο και έκανε απότομες στροφές πριν χαθεί το σήμα του
Την θέση ότι η πτήση της EgyptAir ήταν εντάξει όταν εισήλθε στο αιγυπτιακό FIR διατυπώνουν οι αρμόδιες αρχές της Αιγύπτου, καταρρίπτοντας την ελληνική θέση ότι το αεροσκάφος έχασε υψόμετρο και έκανε απότομες στροφές πριν χαθεί το σήμα του.
Αν και έχουν περάσει σχεδόν έξι ημέρες από την πτώση του αεροσκάφους (τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης), τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα, ενώ και παρά τις έρευνες δεν έχουν βρεθεί ούτε η άτρακτος του αεροπλάνου ούτε τα μαύρα κουτιά, από τα οποία όλοι αναμένουν απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη με την πτήση της EgyptAir.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ το αεροσκάφος έχασε περισσότερα από 20.000 πόδια σε υψόμετρο και πραγματοποίησε δύο απότομες κινήσεις, μία στροφή 90 μοιρών και μία περιστροφή 360 μοιρών.
Ωστόσο, η αιγυπτιακή πλευρά ό διαψεύδει την ελληνική εκδοχή.
Ο επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας για αεροπλοΐα, Εχάμπ Αζμί, αμφισβητεί ότι το αεροπλάνο έχασε υψόμετρο και ότι έκανε απότομες στροφές πριν χαθεί το σήμα του.
«Δεν υπήρξαν στροφές προς τα δεξιά ή τα αριστερά και το αεροσκάφος ήταν εντάξει όταν μπήκε στο FIR]της Αιγύπτου, που έγινε ένα ή δύο λεπτά πριν εξαφανιστεί», είπε ο κ. Αζμί, μιλώντας στο Associated Press.
«Το γεγονός αυτό υποβαθμίζει αυτό που λένε οι Έλληνες για την απώλεια υψομέτρου από το αεροσκάφος πριν εξαφανιστεί από το ραντάρ», είπε ο αιγύπτιος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης