Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παρέμβαση στο Mega εξετάζουν οι τράπεζες - Η αναζήτηση επενδυτή και το νέο ΔΣ

Παρέμβαση στο Mega εξετάζουν οι τράπεζες - Η αναζήτηση επενδυτή και το νέο ΔΣ
Έχει ζητηθεί από την πλευρά Ψυχάρη η παρέμβαση του κ. Γιώργου Μπόμπολα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα - Από την πλευρά Βαρδινογιάννη διαμηνύεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση τοποθέτησης ούτε 1 ευρώ στην ΑΜΚ
Ορατό είναι το ενδεχόμενο οι τράπεζες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αν δεν υπάρξει κάποια απρόσμενα θετική εξέλιξη στο νέο ΔΣ του Mega που έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα 25 Μαίου 
Χθες το απόγευμα οι διαβουλεύσεις ήταν έντονες μετά την πρωινή αντιπαράθεση των μετόχων και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δια των διαρροών ανέκρουσε πρύμναν στην πρωινή του τοποθέτηση εντός ΔΣ ότι υπαναχωρεί από το ενδιαφέρον του για το κανάλι δια της μεθόδου της διαρροής ότι αυτό δεν ισχύει σε μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα υπήρξε διαρροή περί συγκέντρωσης 17,5 εκατ. ευρώ από μετόχους πλην Βαρδινογιάννη και αποστολή δεσμευτικής επιστολής στις τράπεζες.
Ωστόσο η κατάσταση από πλευράς μετόχων είναι απολύτως συγκεχυμένη με τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι έχει ζητηθεί από την πλευρά Ψυχάρη η παρέμβαση του κ. Γιώργου Μπόμπολα, ο οποίος με την οικονομική επιφάνεια που διαθέτει ο ίδιος να δώσει λύση στο πρόβλημα του τηλεοπτικού σταθμού.
Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος Βαρδινογιάννη δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να τοποθετήσει ούτε ένα ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου.
Πάντως σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις διαρροές για δημιουργία εντυπώσεων η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του καναλιού δεν έχει περιθώρια να μην λάβει αποφάσεις.
Την ίδια στιγμή οι τράπεζες βλέποντας το αδιέξοδο που δημιουργείται στους μετόχους εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινήσουν τις διαδικασίες ώστε ο τηλεοπτικός σταθμός να τεθεί σε εκκαθάριση και πώληση εν λειτουργία ή να κινηθούν διαδικασίες εξυγίανσης πριν καν υπάρξουν διαδικασίες πτώχευσης.
Οι συγκεκριμένες δυνατότητες προβλέπονται από το νέο πτωχευτικό κώδικα και μάλιστα χωρίς την υποβολή αίτησης από τον οφειλέτη αλλά μόνο από το 20% των πιστωτών.
Με τους συγκεκριμένους τρόπους με πιθανότερο τον πρώτο και η επιχείρηση μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει χέρια και οι τράπεζες να μειώσουν αισθητά τη ζημία που θα προκύψει σε τυχόν πτώχευση του τηλεοπτικού σταθμού.
Η εφαρμογή διαδικασιών εξυγίανσης ή εκκαθάριση εν λειτουργία μπορεί να εξασφαλίσει και τις πληρωμές των εργαζομένων ενώ το Mega θα έχει το ακαταδίωκτο από τους πιστωτές.
Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται φόρμουλα ώστε τα ηνία της ενημέρωσης του σταθμού να αναλάβει δημοσιογράφος που θα μπορέσει να εμπνεύσει το προσωπικό να συνεχίσει να λειτουργεί το κανάλι σαν να μην υπήρχε πρόβλημα.
Τόσο οι τράπεζες όσο και ορισμένοι εκ των υφιστάμενων μετόχων του σταθμού θεωρούν ότι οι χειρισμοί που έγιναν από την τρέχουσα ηγεσία επηρέασαν αρνητικά και την καθημερινή λειτουργία του σταθμού καθώς το να αποκρύπτεται η αλήθεια δημιουργεί πρόσθετο εκνευρισμό.
Επισημαίνεται ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η υποβολή αίτησης εξυγίανσης η οποία προσφέρει πολλές επιλογές σε αντίθεση με τη διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία που προβλέπει πώληση μόνο του ενεργητικού και μάλιστα τοις μετρητοίς.
Πάντως για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και πώλησης εν λειτουργία δεν χρειάζεται να υπάρξει αξιόχρεος ενδιαφερόμενος επενδυτής όπως προβλεπόταν στο παρελθόν και πλέον αυτό μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης