Μητράκος (ΤτΕ): Θετικό σοκ για την προσέλκυση επενδύσεων η συζήτηση για το χρέος

Μητράκος (ΤτΕ): Θετικό σοκ για την προσέλκυση επενδύσεων η συζήτηση για το χρέος
Οι κίνδυνοι παραμένουν υπαρκτοί - Η προσφυγική κρίση και το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία αποτελούν τις άμεσες προκλήσεις
Για μoναδική συγκυρία που διαμορφώνεται για το γύρισμα της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, μίλησε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θ. Μητράκος, στο 11ο Red Business Forum, «Bridging the Gap».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι πρέπει από κοινού όλες οι πλευρές, γρήγορα και συντονισμένα να λειτουργήσουν προς την ίδια κατεύθυνση της αξιοποίησης της θετικής συγκυρίας που διαμορφώνεται, μετά την επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος, με άξονες την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και τη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι παρόλο που οι συνθήκες στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον να είναι καλύτερες από ό,τι ήταν έξι μήνες ή ένα χρόνο πριν, οι κίνδυνοι παραμένουν υπαρκτοί.
Η προσφυγική κρίση και το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία αποτελούν τις άμεσες προκλήσεις.
Παράλληλα, τόνισε ότι μια ενδεχόμενη μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιβράδυνση στις αναπτυσσόμενες οικονομίες θα μπορούσε να επιβαρύνει δυσανάλογα τις ευάλωτες χώρες, όπως η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS