Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου B. Johnson χρειάζεται να μάθει εκ νέου τι σημαίνει Ευρώπη

Juncker: Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου B. Johnson χρειάζεται να μάθει εκ νέου τι σημαίνει Ευρώπη
Ο Johnson δήλωσε στη Sunday Telegraph ότι η Ε.Ε. προσπαθεί «με διάφορες μεθόδους» να ενώσει την ήπειρο κάτω από μια ενιαία κυβέρνηση, όπως ο Ναπολέων και ο Χίτλερ
Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του επόμενου μήνα, θα πρέπει να μάθει εκ νέου τον τρόπο που λειτουργεί η Ένωση των 28 κρατών-μελών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της συνόδου του G7 στην κεντρική Ιαπωνία.
Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Johnson που συνδέει το μπλοκ με τον Αδόλφο Χίτλερ και το κατά πόσον θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του αν γίνει υπουργός στην κυβέρνηση του βρετανού πρωθυπουργού David Cameron, ο Juncker δήλωσε ότι η εικόνα που έχει ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου για την Ε.Ε. είναι εκτός επαφής με την πραγματικότητα.
«Η ατμόσφαιρα των συνομιλιών μας θα ήταν καλύτερη εάν η Βρετανία παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Juncker στους δημοσιογράφους.
«Ο Boris Johnson πέρασε μέρος της ζωής του στις Βρυξέλλες.
Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ελέγξει αν όλα όσα έχει πει στον βρετανικό λαό είναι σύμφωνα με την πραγματικότητα.
Δε το νομίζω, οπότε θα ήταν ευπρόσδεκτος στις Βρυξέλλες ανά πάσα στιγμή».
Ο Johnson, ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς της Βρετανίας και ένα από τα φαβορί, σύμφωνα με τα στοιχηματικά γραφεία, να διαδεχθεί τον Cameron ως πρωθυπουργός, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Telegraph στις 15 Μαΐου ότι η Ε.Ε. προσπαθεί «με διάφορες μεθόδους» να ενώσει την ήπειρο κάτω από μια ενιαία κυβέρνηση.
«Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ, διάφοροι άνθρωποι το δοκίμασαν αυτό και τελείωσε με τραγικό τρόπο», δήλωσε στην εφημερίδα.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Donald Tusk, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ιαπωνία ότι θα συνεργαστεί με την Johnson αν γίνει υπουργός.
«Είναι ο "ευρωπαϊκός τρόπος" να συνεργαζόμαστε με υπουργούς κυβερνήσεων, όποιες και αν είναι οι απόψεις τους», είπε.
«Πρέπει να σεβαστούμε κάθε δημοκρατική απόφαση, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις πιθανές πολιτικές συνέπειες του δημοψηφίσματος», είπε ο Tusk.
«Νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να έχεις ομαλές σχέσεις με πολιτικούς και ταυτόχρονα να έχεις τη δική σου γνώμη για τις απόψεις τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης