Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al Ahram: Η Airbus ανίχνευσε σήματα κινδύνου από τους αναμεταδότες της μοιραίας πτήσης 804 της Egypt Air

Al Ahram: Η Airbus ανίχνευσε σήματα κινδύνου από τους αναμεταδότες της μοιραίας πτήσης 804 της Egypt Air
Τα σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αναμεταδότες σημάτων κινδύνου για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης
Την ανίχνευση εκπεμπόμενων σημάτων κινδύνου των αναμεταδοτών επείγουσας ανάγκης της μοιραίας πτήσης 804 της Egypt Air στο βυθό της Μεσογείου από την Airbus, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Ahram το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου 2016.
Η εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η ανίχνευση των σημάτων κινδύνου περιορίζει σημαντικά σε ακτίνα μόλις 5 χιλιομέτρων την ενδεχόμενη τοποθεσία τους.
Τυχόν ανεύρεση των «μαύρων κουτιών» - πέραν των όποιων τμημάτων του αεροσκάφους - σε κατάσταση που να επιτρέψουν την ανάκτηση των δεδομένων από αυτά, εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει τα κρίσιμα δεδομένα που αναζητούν οι ερευνητές του αεροπορικού δυστυχήματος της περασμένης εβδομάδος, ώστε να διακριβώσουν πέραν πάσης αμφιβολίας τα αίτια απώλειας του αεροσκάφους και μάλιστα με ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες.
Τα σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αναμεταδότες σημάτων κινδύνου, που ενεργοποιούνται χειροκίνητα σε ανάγκη ή και αυτόματα, σε περίπτωση δυστυχήματος.
Το πρακτορείο Al Ahram δεν διευκρίνισε πότε η Airbus ανίχνευσε τα εκπεμπόμενα σήματα κινδύνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης